Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
licznik nie dzialaja wskazówki
Witam forumowiczów mam taki problem mialem licznik bez mfa i wszystko chodziło jak należy. Po wymianie na licznik z mfa nie dzialają mi wskazówki od prędkościomierza i obrotomierza lecz wskazówki od poziomu paliwa i temperatury działają jak należy w czym może tkwić problem? Pomóżcie
- Macko0118
- Czytacz
Od razu pisze, ze bez różnicy czy miałeś wcześniej MFA czy nie
powinno wszystko mimo to działać. Moze być wiele powodów, do tego co palio napisał to jeszcze może silniczki się skończyły?
powinno wszystko mimo to działać. Moze być wiele powodów, do tego co palio napisał to jeszcze może silniczki się skończyły?R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Po pierwsze to w innym temacie pytałeś o to samo. Więc zdecyduj się w któym pytasz. Ja już 2gi zamknąłem.
Co do przekładania wiele zależy od typu licznika jednego i 2giego. Nie wiem czy to ma znaczenie ale licznik z mfa ma inną wiązkę ale chyba tylko różnica jest w funkcjach mfa a nie pokazywaniu prędkości oraz obrotów.
Daj numery tego licznika co kupiłeś może.
Co do przekładania wiele zależy od typu licznika jednego i 2giego. Nie wiem czy to ma znaczenie ale licznik z mfa ma inną wiązkę ale chyba tylko różnica jest w funkcjach mfa a nie pokazywaniu prędkości oraz obrotów.
Daj numery tego licznika co kupiłeś może.
- killah
zobacz czy po przekręceniu stacyjki drgnie wskazówka licznika,
jeśli tak a licznik nie działa to proponuje wymianę impulsatora,co do obrotomierza to posprawdzaj kabelki od alternatora do kostki koło rozrusznika,
czasem jest tak że nagle się coś wysypie i to w mnogiej ilości ja tak miałem
jeśli tak a licznik nie działa to proponuje wymianę impulsatora,co do obrotomierza to posprawdzaj kabelki od alternatora do kostki koło rozrusznika,

moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
killah napisał(a):Co do przekładania wiele zależy od typu licznika jednego i 2giego. Nie wiem czy to ma znaczenie ale licznik z mfa ma inną wiązkę ale chyba tylko różnica jest w funkcjach mfa a nie pokazywaniu prędkości oraz obrotów.
killah, oryginalnie nie miałem MFA, teraz mam zegar z MFA, z Seata, nie robi to różnicy, jedynie widać tylko godzinę jak przy licznikach bez MFA.
mkkay napisał(a):zobacz czy po przekręceniu stacyjki drgnie wskazówka licznika,
A nie lepiej napisać: sprawdź czy nadal stary licznik działa?
rozbierz licznik i zobacz czy styki nie zasniedzialy te bolce od tarcz co wklada sie w plyte glowna licznika
Zle rozumowanie i wprowadzanie w błąd, dlaczego? masz co najmniej cztery rożne typy liczników i nie wszystkie tarcze są w ten sposób zamocowane. Np VDO z lat 95-97 ma bolce na tarczach paliwa i temp. na obrotku i prędkości już nie.
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
Macko0118 napisał(a):To co proponujesz kolego BartheZz_3 rozbieralem licznik i wskazówki są na tych bolcach tylko ze są troszkę tak jakby przypalone jest na nich taki ciemny nalot i podtanowiłem oddać licznik do elektromechanika
No to cóż mogę proponować skoro już sam zadecydowałeś
skoro jest na nich ciemny nalot to silniczki mogą być upalone... tak na chopski rozum
KrOlikkk, spoko.
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
No myśle BartheZz_3 ze ten elektromechanik mi ogarnie ten licznik a mam jeszcze jedno pytanie bo ten stary licznik miałem wyskalowany do 200km/h i miał numer wgsz 3819 a ten mam wyskalowany do 220km/h i numer wgsz 3862 jak myślisz nie bedzie mi klamał w prędkości w spalaniu itp. 

- Macko0118
- Czytacz