Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Może przekłamywać prędkość. Na blacie będziesz miał 100 km/h a w rzeczywistości będziesz jechał wolniej. Przekłamanie może wynieść około 20%. Najlepiej sprawdzić to z GPSem. W spalaniu myślę, że nie.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Bedzie kłamać tym bardziej, ze numer WGSZ się nie zgadza
masz licznik od benzyny kolego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 62402.html
I taka ciekawostka, jeśli kupiłeś licznik z MFA do diesla to powinien kosztować co najmniej 250PLN
bo to drogi interes
i rarytas 
masz licznik od benzyny kolego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 62402.html
I taka ciekawostka, jeśli kupiłeś licznik z MFA do diesla to powinien kosztować co najmniej 250PLN
bo to drogi interes
i rarytas 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Silnik: 1Z
- Nadwozie: kombi
Macko0118 napisał(a):Ale kolego BartheZz_3 z tego co wiem to benzyna nie ma licznika z obrotomierzem ktory ma skalę obrotow do 5tys. Wiec nie jest to licznik od bezyny
Śmierdzi mi to, licznik który ma WGSZ od benzyny i obrotek do 5k? nie ukrywam, mógł ktoś sobie zamienić... ale pewien nie jestem rzecz jasna, dziwny ten Twój licznik
masz jakieś foto rozbebeszonego?R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
BartheZz_3 aktualnie licznik jest u elektromechanika i dzwoniłem dzisiaj do niego i powiedział że wskazówki działają jak go sprawdzał ale mi w samochodzie nie działa. Mówił mi zebym podjechał do niego to go podepniemy pod samochód i mówił ze spróbuje wykasować błędy z licznika?? Kasuje się błędy z licznika?? a jak go wcześniej rozbierałem to na płycie głównej pisze MFA. i nie wiem co o tym sądzić 

- Macko0118
- Czytacz
Skoro na płytce pisze MFA to masz pewność że nikt sobie nie zmienił tarcz żeby były same ikonki
hmm błędy w liczniku? mi tylko na myśl przychodzi kasowanie Serwisu (IN02), który się pojawia przy przekręceniu zapłonu. I teraz tak, na SB pisał K@mil:
Ale niestety co do obrotów... nie mam pojęcia... jak będzie działać to zaobserwuj czy obroty są zgodne z prędkością, jeśli tak, to daj sobie spokój
hmm błędy w liczniku? mi tylko na myśl przychodzi kasowanie Serwisu (IN02), który się pojawia przy przekręceniu zapłonu. I teraz tak, na SB pisał K@mil:
nawet jak Twoj stary licznik zaczynał sie np od 20 do 200 a nowy zaczyna sie od 0 do 220 to bedzie dobrze
Najwazniejsze WGSZ
Ale niestety co do obrotów... nie mam pojęcia... jak będzie działać to zaobserwuj czy obroty są zgodne z prędkością, jeśli tak, to daj sobie spokój

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
Macko0118 napisał(a):ale jak obroty zgodne z prędkością?
Ach nie ważne, zapomniałem że masz 5k obrotów na liczniku
mój błąd, tego posta nie było:P
MFA możesz założyć, sam się do tego przygotowuje (powoli powoli), i wiem że to będzie dużo roboty

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
Panowie odebrałem dziś licznik od elektromechanika i wskazówki działają tylko ze nie w samochodzie mówił zebyśmy podłączyli licznik pad samochód i zaprogramować licznik czy coś takiego i jeszcze powiedział ze na 50% licznik z mfa nie zadziała tylko dlaczego on tak twierdzi??? Mówił jeszcze ze licznik pobiera prędkość z alternatora a obroty ze skrzyni biegów a powinien z komputera tak twierdzi elektromechanik. Co o tym sądzicie??? 

- Macko0118
- Czytacz
Macko0118 napisał(a):Panowie odebrałem dziś licznik od elektromechanika i wskazówki działają tylko ze nie w samochodzie mówił zebyśmy podłączyli licznik pad samochód i zaprogramować licznik czy coś takiego i jeszcze powiedział ze na 50% licznik z mfa nie zadziała tylko dlaczego on tak twierdzi??? Mówił jeszcze ze licznik pobiera prędkość z alternatora a obroty ze skrzyni biegów a powinien z komputera tak twierdzi elektromechanik. Co o tym sądzicie???
Zmień tego mechanika lepiej.
W dieslu jak i w benzynie prędkość ze skrzyni
Obroty w dieslu z alternatora. W benzynie z komputera.
Podasz w końcu te numer licznika czy mam zamknąć ten temat?
- killah
podam numer jutro rano killah
[ Dodano: 2013-12-05, 18:06 ]
Killah te numery to te z tylu licznika?
[ Dodano: 2013-12-05, 20:02 ]
znalazłem takie numery 87001323 a drugi 88311235 to są te???
[ Dodano: 2013-12-08, 13:03 ]
koledzy pomożecie z tym licznikiem killah prosił o numery podałem a tu zero odzewu
[ Dodano: 2013-12-05, 18:06 ]
Killah te numery to te z tylu licznika?
[ Dodano: 2013-12-05, 20:02 ]
znalazłem takie numery 87001323 a drugi 88311235 to są te???
[ Dodano: 2013-12-08, 13:03 ]
koledzy pomożecie z tym licznikiem killah prosił o numery podałem a tu zero odzewu

- Macko0118
- Czytacz