lampy ringi soczewkowe, bardzo krótkie światła miajania

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

lampy ringi soczewkowe, bardzo krótkie światła miajania

Postprzez Mikuś » 19 paź 2014, o 20:59

Witam. To mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość ;) Mam takie lampy http://allegro.pl/lampy-vw-golf-iii-3-9 ... 09305.html , żarówki h7 55 watt. Światła mijania są bardzo krótkie... Możliwe że przez soczewkę ? Prosiłbym o jakieś wskazówki bo myślałem aby jakoś wyciągnąć tą soczewke... Pozdrawiam
Mikuś
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 paź 2014, o 20:43
Lokalizacja: Bydgoszcz

lampy ringi soczewkowe, bardzo krótkie światła miajania

 

Postprzez Gesiu_15 » 19 paź 2014, o 21:01

Mikuś, witam kolegę .

Lampy ustawiałeś na stacji diagnostycznej ? JAk nie to raczej proponuje to zrobić .

Jakie dokładnie masz te żarówki ?

Powiem ci coś z tych lamp dużo nie wyciągniesz bo są jakie są :dobani: 100 % lepiej świeciły by h1+h1 hella :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Elmo » 19 paź 2014, o 22:27

Albo prostu wybór kupna xenonów k4300 najbezpieczniej i od razu zrobi się jaśniej :D[/code]
[center][glow=red]

I zapraszam na BlackMambaMK3[/glow]
[/center]
Avatar użytkownika
Elmo
Czytacz
 
Posty: 59
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 00:30
Lokalizacja: Ustroń

Postprzez łukasz1983 » 20 paź 2014, o 09:58

Mikuś, Zmierz na włączony silniku napięcie na stykach żarówki świateł mijania,i porównaj je do napięcia na akumulatorze.Jak będzie dużo niższe to proponuje przekaźniki.Tu masz wszystko opisane.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mikuś » 23 paź 2014, o 21:19

na oryginalnych żarówkach h7 światła mijania były krótkie... wiec kupiłem Virage super white i nadal są krótkie... w weekend pomierzę napięcie. Myślałem aby wyjąć z tych lamp soczewkę...
Próbował ktoś kiedyś ? :)
Mikuś
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 paź 2014, o 20:43
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez trojeczkaGT » 24 paź 2014, o 00:26

mikus pogon te lampy za 200 zl jak sa ladne jeszcze i kup h4 badz h1+h1 szkoda zachodu z zabawa
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1745
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mikuś » 31 paź 2014, o 16:26

Naprawiłem ;-) między soczewką a żarówką była jakaś przesłona do ustawiania czy lampa jest lewa czy prawa. Dodaje link do zdjęcia. Wyciągnąłem tą zasłone i teraz świeci porównywalnie do moich h4. Sprawdzałem również z audi a4 również na soczewce to moje tak jakby ciut dłuższe ;)
http://www.iv.pl/images/25172846205103494296.jpg
Mikuś
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 paź 2014, o 20:43
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez łukasz1983 » 31 paź 2014, o 16:57

Mikuś, Coś mi się wydaję,że bez tych przesłon będziesz oślepiał jadących z naprzeciwka.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez tdu1705 » 31 paź 2014, o 20:46

teraz to kolega chyba zrobił sobie długie na soczewce :D
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Grzesiek2507 » 31 paź 2014, o 23:15

No wlasnie, wspolczuje jadacym z przeciwka. Dobrze, ze to nie rosja, bo ktoregos dnia k tos by Cie naklonil do zmiany lamp.
Avatar użytkownika
Grzesiek2507
Members
 
Posty: 3684
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 15:12
Lokalizacja: Izbica Kujawska

Postprzez murgen » 1 lis 2014, o 10:59

No takiego specjaliste widze pierwszy raz, dobrze ze u mnie w okolicy nie mieszkasz.......
Zeby przeslony powyciagac :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 444
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez Mikuś » 1 lis 2014, o 12:21

zrobi się długie xd można w jakiś sposób zregenerować odbłyśnik od lampy ? bo widziałem że delikatnie wypalony, myślałem że przez to tak kiepsko świecą...
Mikuś
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 19 paź 2014, o 20:43
Lokalizacja: Bydgoszcz

Następna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości