Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Mikuś, Pisałem ci wyżej pomierz napięcie na włączonym silniku na żarówkach.Jak będzie dużo mniejsze jak na aku to załóż przekaźniki.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Soczewki gorzej swieca od zwyklych tak ogolnie, regeneracja odblysnika w takim szmelcu nieoplacalna. Napiecie troche niskie ale jakiejs tragedi nie ma (zarowki dluzej pozyja
).
Do soczewek ksenony i wtedy jakos to swieci, niestety dowodzik leci.
).
Do soczewek ksenony i wtedy jakos to swieci, niestety dowodzik leci.
-

murgen - Gaduła
I tu się nie zgodzę.Soczewka lepiej świeci jak zwykła lampa.Soczewki w projektorach świecą o niebo lepiej jak używane h1h1 helli (podkreślam słowo używane),czy h1h1 tyc (nowe).Idealna granica światło-cienia,lepszy zasięg i skupienie światła.murgen napisał(a):Soczewki gorzej swieca od zwyklych tak ogolnie
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983 napisał(a):I tu się nie zgodzę.Soczewka lepiej świeci jak zwykła lampa.Soczewki w projektorach świecą o niebo lepiej jak używane h1h1 helli (podkreślam słowo używane),czy h1h1 tyc (nowe).Idealna granica światło-cienia,lepszy zasięg i skupienie światła.murgen napisał(a):Soczewki gorzej swieca od zwyklych tak ogolnie
Tak super, porownujemy nowe soczewki z idealnymi odblysnikami oraz szklami i stare ori 15 letnie z wypalonymi odblysnikami i zmatowialym szklem.......serio

-

murgen - Gaduła
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983 napisał(a):murgen, Przeczytaj dokładnie to co napisałem.Jest mowa o ori h1h1 helli i nowych h1h1 tyca
Moze nie zrozumialem ale pisales o uzywanych ori helli i nowych zamiennikach, tak sie sklada ze mam jeszcze zamienniki ori lamp i swieca tak marnie ze trudno gorzej. Poruwnywalem z orginalnymi uzywkami i te zamienniki to szmelc i jestem na etapie szukanie lamp ( prawdopodobnie hella a la mk4 ). Tak ze nie rozumiem o co Ci chodzi, piszesz ze nowe projki swieca lepiej niz uzywane ori i do tego sie odnioslem.
Z tego co kiedyś czytałem na temat soczewek i z tego czego uczyli mnie o nich na polibudzie to wydaje mi się że mają gorsze parametry niż np reflektory Free form (gładkie szkło i odbłyśnik który kształtuje wiązkę czyli takie jak sobie wymyslilem na wzor mk4) a straty te wynikają głównie z tego że w soczewkowym reflektorze samochodowym połowa powierzchni soczewki i odbłyśnika jest zakryta przesłoną która ma kształtować granicę światła i cienia dla świateł mijania.
-

murgen - Gaduła