Witam
Chciałbym tanim kosztem wrzucić w miejsce halogenów jakieś dzienne - kwadratowe etc tak by łatwo można je było wpakować i by miały te literki RL by się nikt nie dowalił
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolego próbowałem, nawet miałem kiedyś założone, ale nie wygląda to najlepiej. Jak chcesz to mam te kwadratowe na żarówkę 21W nówki, które leżą już 5 lat w szafie.wald napisał(a):ale zwykły kwadrat też da radę pod zderzakiem upchnąć...
Wg mnie to mógłbyś kupić jakieś lepsze LEDowe ( ostatnio bardzo modne ), tylko nie te tanie paski led co świecą jak postojowe, tylko normalne dzienne ( ok. 170zł za komplet ) i założyć je pod zderzakiem w miejscu kratek.
Możesz też porzeźbić i takie dzienne wpasować w blendy - wyciąć idealną dziurę i wkleić LEDy.
tanie nie jest i ciężko dostępne z tego co wiem...
no fakt... gdzieś w sklepach internetowych widziałem komplet z kierunkami ( całość Hella ) za 479zł. Mi się udało same halogeny dzienne kupić za 250zł.
-

prezesik - Members
witka
ja mam takie ledy zalozone i wlozone w kratki
podlaczone pod klakson w kostce nad chlodnica zapalaja sie wraz z zaplonem a gasna po wlaczeniu swiatel mijania
zamowilem wlaasnie folie ciemna do lamp bede je jakos probowal okleic zeby zbytnio nie rzucaly sie w oczy (folia przepustowosci swiatla 99%)
ja mam takie ledy zalozone i wlozone w kratki
podlaczone pod klakson w kostce nad chlodnica zapalaja sie wraz z zaplonem a gasna po wlaczeniu swiatel mijania
- Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=PZdvkqK4aWk
zamowilem wlaasnie folie ciemna do lamp bede je jakos probowal okleic zeby zbytnio nie rzucaly sie w oczy (folia przepustowosci swiatla 99%)
-

strzeliniasty - Members
Ja mam takie jak na tej aukcji:
Od ponad roku,ale miały wadę były strasznie nieszczelne. Toteż rozebrałem je i przy okazji zrobiłem na czarno bo ten chrom strasznie raził w oczy jak z odpustu
. Sprawdziłem jak z chłodzeniem diód czy poprawne no i całość skleiłem czarnym silikonem no i jest git.
Od ponad roku,ale miały wadę były strasznie nieszczelne. Toteż rozebrałem je i przy okazji zrobiłem na czarno bo ten chrom strasznie raził w oczy jak z odpustu
. Sprawdziłem jak z chłodzeniem diód czy poprawne no i całość skleiłem czarnym silikonem no i jest git.-

gello1 - Gaduła
prezesik25, A te dzienne na 21W to są wielkości takiej że się zmieszczą w miejsce halogenu - ew da radę wrzeźbić
w długą blendę?
Trochę w temacie DRL ledowych już się naczytałem i najlepiej brać 4diodowe philipsy za ok 220, ew polować na 5diodowe bo lepsza jakość, a z całą tańszą resztą różne problemy ponoć się trafiają
w długą blendę?
Trochę w temacie DRL ledowych już się naczytałem i najlepiej brać 4diodowe philipsy za ok 220, ew polować na 5diodowe bo lepsza jakość, a z całą tańszą resztą różne problemy ponoć się trafiają
- wald
- Czytacz
one są ori dedykowane do MK3, także przykręcasz jak zwykły halogen, w między kierunek a halogen wkładasz blendę.wald napisał(a):prezesik25, A te dzienne na 21W to są wielkości takiej że się zmieszczą w miejsce halogenu - ew da radę wrzeźbićw długą blendę?
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1