Domykanie szyberdachu z pilota

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Domykanie szyberdachu z pilota

Postprzez Chudy155a » 26 mar 2015, o 19:46

Witam wymieniłem ostatnio szyber na nowy bo niestety jak to bywa lewa prowadnica była lipna ale nie o tym, mam centralny zamek z pilota zamyka i otwiera normalnie na pilocie mam również funkcję domykanie szyb i chciałbym to podłączyć na domykanie szyberdachu do którego pinu w bagażniku się wpiąć?? . Dodam jeszcze że gdy przytrzymam kluczyk w drzwiach to drzwi się po zamykają a jak przekręcę bardziej to zamknie się i szyberdach ;) dodaje schemat centralnego Obrazek
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Domykanie szyberdachu z pilota

 

Postprzez KrOlikkk » 26 mar 2015, o 20:36

Sterowanie dotykania szyb jest to sygnał masowy więc żeby przerobić to na plus jest potrzebny przekaźnik taki zwykły np od świateł z poloneza
Ja man zrobione domykane szyb i szybra. Zrobiłem tak że pod styk 30 a także 86 podłączyłem stały plus pod styk 85 sterowanie z modułu czyli masę a pod 87 kabel idący do kabla który odpowiada za sygnał zamykania i wygląda to tak samo jak po użyciu kluczyka
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez pablomed » 26 mar 2015, o 21:43

Chudy155a, wyjaśnij dokładnie, bo jeśli masz już domykanie szyb z pilota to szyber powinien się domknąć już teraz - po zakmnięciu szyb i żadnej dodatkowej instalacji nie trzeba. w szybrze od domykania jest kabel zielono czarny ale on już jest podpięty do modułów szyb, kwetsia jest tylko aby centralka pilota podawała odpowiednio długi sygnał na domykanie szyb i dachu. Więc opisz co teraz z szybami. ewentualnie czy szyby i dach są fabrycznie czy moze coś sam dokładałeś
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Chudy155a » 26 mar 2015, o 21:49

pablomed napisał(a):Chudy155a, wyjaśnij dokładnie, bo jeśli masz już domykanie szyb z pilota to szyber powinien się domknąć już teraz - po zakmnięciu szyb i żadnej dodatkowej instalacji nie trzeba. w szybrze od domykania jest kabel zielono czarny ale on już jest podpięty do modułów szyb, kwetsia jest tylko aby centralka pilota podawała odpowiednio długi sygnał na domykanie szyb i dachu. Więc opisz co teraz z szybami. ewentualnie czy szyby i dach są fabrycznie czy moze coś sam dokładałeś


Szyby nie sa elektryczne jedynie szyber domyka się po przekreceniu kluczyka na maxa
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez tdu1705 » 27 mar 2015, o 13:50

A przypadkiem domykaniem szyb/szyberdachu nie steruje też pomka centralnego zamka? Bo mnie się zdaje że po naciśnięciu guzika zamknięcia na pilocie to zamyka szyberdach tak długo ja pompka pracuje. Chociaż zauważyłem że u mnie tak jest. I zdaje mi się że nie będzie się zamykać do końca, bo z tego co wiem to dachu nie ma żadnego czujnika czy jest już zamknięty, było by trzeba takie coś dorobić. Albo ktoś ma na to sposób
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Chudy155a » 27 mar 2015, o 15:05

tdu1705 napisał(a):A przypadkiem domykaniem szyb/szyberdachu nie steruje też pomka centralnego zamka? Bo mnie się zdaje że po naciśnięciu guzika zamknięcia na pilocie to zamyka szyberdach tak długo ja pompka pracuje. Chociaż zauważyłem że u mnie tak jest. I zdaje mi się że nie będzie się zamykać do końca, bo z tego co wiem to dachu nie ma żadnego czujnika czy jest już zamknięty, było by trzeba takie coś dorobić. Albo ktoś ma na to sposób
Nie mam pojęcia własnie jak wpiąć się do pompki z centralnego żeby sterowanie było na szyber , czy tak wgl się da
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez tdu1705 » 27 mar 2015, o 17:40

Da się, sam się tak wpiąłem, ale muszę znaleźć karteczkę z opisem kabli (a nie pamiętam gdzie wrzuciłem)
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez KrOlikkk » 27 mar 2015, o 21:27

Ja mam podpięte tak jak pisałem zamyka dwie Szyby przednie i szyberdach do końca bez żadnych problemów sterownik centralnego poda sygnał na kabel sygnałowy zamykający centralny i utrzyma go przez chwilę która powinna wystarczyć na zamknięcie szybra będzie to tak samo jak po przekreceniu kluczyka i przytrzymaniu
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez tdu1705 » 28 mar 2015, o 14:23

właśnie ja mam ori zamykanie z kluczyka szyberdachu, ale jak go przytrzymam w zamku to zamknie cały, a na pilocie to tylko trochę zamyka, pod warunkiem że mam go na oścież otwarty, bo jak mam uchylony to cały się zamyka
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez MiroGti » 28 mar 2015, o 21:31

tdu1705 napisał(a):na pilocie to tylko trochę zamyka, pod warunkiem że mam go na oścież otwarty, bo jak mam uchylony to cały się zamyka

Bo pewnie masz dorabiany pilot i ta druga centralka od pilota podaje za krótki sygnał do zamknięcia szybra .
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 852
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez tdu1705 » 29 mar 2015, o 13:31

No tak pilot nie jest ori, a da się to jakoś zmienić czy trza robić przekaźniki?
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez MiroGti » 29 mar 2015, o 13:46

A dobrze podpiety jest ten drugi sterownik z pilota. ? Bo do domykania szybra jest kabel chyba czarny z zielonym może pod inny kabel ktoś to podpioł ? Skoro z kluczyka chodzi ,popatrz na ta dołożoną centralke jak są te kable podpiete.
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 852
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron