Co sie moglo stac? Po 1 godz prob wreszcie zapalil i jest ok, (akumulator jest sprawny)Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
brak reakcji po przekreceniu kluczyka...
wlasnie jestem na urlopie i dzisiaj przytrafila mi sie dziwna rzecz... Wsiadam do samochodu przekrecam kluczyk, kontrolki sie zapalaja, przekrecam drugi raz zeby odpalic a tu nic...
Co sie moglo stac? Po 1 godz prob wreszcie zapalil i jest ok, (akumulator jest sprawny)
Co sie moglo stac? Po 1 godz prob wreszcie zapalil i jest ok, (akumulator jest sprawny)-

sweetboy90 - Badacz tematu
jestes pewny? Bo tak wszystko dzialalo, pompa, swiatla itd... Ale zauwazylem ze mrugala mi wtedy kontrolka temp. Plynu ale to raczej nie ma zwiazku bo ona juz wczesniej miala schizy 

-

-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sweetboy90 napisał(a):jestes pewny? Bo tak wszystko dzialalo, pompa, swiatla itd... Ale zauwazylem ze mrugala mi wtedy kontrolka temp. Plynu ale to raczej nie ma zwiazku bo ona juz wczesniej miala schizy
wystarczy drobny osad i już nie idzie taki prąd jak powinien i samochód nie odpali
pewny nie jestem to była przyczyna jedna z możliwych
- killah
swatu, teraz jest ok ale wczoraj ruszanie kluczykiem nic nie dalo, wczoraj zareagowal dopiero wtedy gdy kilka sek przytrzymalem kluczyk w pozycji odpalania, wtedy cos pstyklo i za nastepnym razem odpalil
-

tak czy inaczej sprawdzic kostke nie zaszkodzi ,mozesz podjechac do elektryka i niech ja obejrzy ,moze mozliwe ze juz pomału wysiada a takie rozlaczenie zasilania podczas jazdy jest niebezpieczne
-

swatu - VIP
swatu, nie strasz ja mam ponad 300km do domu
po powrocie sprawdze chyba ze bede mial jeszcze jakies niespodzianki tutaj, w kazdym razie dzieki
po powrocie sprawdze chyba ze bede mial jeszcze jakies niespodzianki tutaj, w kazdym razie dzieki-

nie strasze ,zreszta nie wiem na pewno czy to stacyjka tak tylko ci mówie bys przy okazji sprawdził ja .sweetboy90 napisał(a):swatu, nie strasz ja mam ponad 300km do domu
-

swatu - VIP
napewno kostka stacyjki:( z tego co napisales
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
a zapomnialem dodac ze po przekreceniu kluczyka na pozycje odpalania swiatla mijania gasly tak jak przy normalnym odpalaniu, nie wiem czy to cos da w diagnozie problemu...
-

Przy diagnozie to tak nie za wiele: Gaśnięcie reflektorów, jak również innych dużych odbiorników prądu, jest realizowane taką krzywką ze stacyjki (nie kostki stacyjki!). Krzywka rozłącza linię X - czyli tu wszystko O.K. tak ma być a winna jest w 99,99% kostka.
Zabrudzone klemy a jeszcze bardziej to marny akumulator owszem, powodują zjawisko typu "ciemność, widzę ciemność!" ale po puszczeniu kluczyka, kontrolki zaczynają świecić z charakterystycznym powolnym rozjaśnianiem - jakby włączanie ze ściemniacza. Trwa to ok. pół sekundy ale da się zauważyć. To takie "ożywanie" akumulatora
Zabrudzone klemy a jeszcze bardziej to marny akumulator owszem, powodują zjawisko typu "ciemność, widzę ciemność!" ale po puszczeniu kluczyka, kontrolki zaczynają świecić z charakterystycznym powolnym rozjaśnianiem - jakby włączanie ze ściemniacza. Trwa to ok. pół sekundy ale da się zauważyć. To takie "ożywanie" akumulatora

-

Zico63 - Members