którędy najlepiej puścić kabel zasilający?,czy trzeba będzie zdejmować częściowo wykładzinę i czy zabudowanie wzmacniacza w oparcie to dobry pomysł (LPG)
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4855 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-07-05, 14:15
kable sygnałowe jak i głosnikowe,najlepiej puscic progami wystarczy sciagnac te plastiki i tam je poukładac.
owen napisał/a:
którędy najlepiej puścić kabel zasilający?
pod maska zaraz za pompa wsp. hamulców znajdziesz gumowe zaslepki ,wystarczy zrobic w jednej z nich dziurke i przeprowadzic kabel do wnetrza auta.
nie zapominajac o bezpieczniku.
owen napisał/a:
czy trzeba będzie zdejmować częściowo wykładzinę i czy zabudowanie wzmacniacza w oparcie to dobry pomysł (LPG)
mozna go rowniez dac pod tynia kanape jak i na jeden z boczków w bagazniku.Wazne by miał odpowiednie chlodzenie .
tutaj jest dobrze pokazan pelna instalacja audio:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193057
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4855 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-07-05, 20:50
owen napisał/a:
rozumiem że przewód remonte idzie od radia do wzmacniacza?
Podłącz kabel zdalnego sterowania do wyjścia REMOTE/REM w radiu z wejściem o tej nazwie we wzmacniaczu.
Podłączamy to pod niebieski kabelek w radiu dzięki czemu przy włączamy radio włącza się nam wzmacniacz, gdy natomiast radio wyłączamy wyłącza się nam wzmacniacz.
owen napisał/a:
próg jest na zatrzaski,czy na wkręty?jak go zdemontować by go nie połamać,
bodajże w 2 miejscach sa plastikowe wkrety a całosc trzyma sie na zatrzaskach smiało możesz wyjmowac.
- lewa - zasilanie - bo najkrucej od akku do bagaja (wzmaki)
- środek - głośnikowe + kabel do zmieniark (old school zabudowa )
- prawa - sygnałowe...
Powiem tak.. - nie wiem czy naprawdę ma to taki duży wpływ na siebie.. - być może nigdy nie usłyszysz, zniekształceń, zakłóceń itp.. jeżeli puścisz wszystko nawet w jednym miejscu.. ale ponoć tak jest poprawnie
Powiem tak.. - nie wiem czy naprawdę ma to taki duży wpływ na siebie.. - być może nigdy nie usłyszysz, zniekształceń, zakłóceń itp.. jeżeli puścisz wszystko nawet w jednym miejscu
sa zniekształcenia i to spore
_________________ Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic
koledzy co do kabli to zajmie się tym chyba warsztat car audio który w cenie podłączenia wzmacniacza zajmie się też kalibracją,swatu, nie jestem pewien czy mój wzmacniacz zmieści się pod tylną kanapę bo ma ponad 70mm wysokości,próbowałem go przymierzać w miejsce gdzie jest trójkąt i gaśnica lecz i to miejsce okazało się za małe,z racji że auto posiada lpg jedyne słuszne miejsce to oparcie kanapy po stronie pasażera teraz tylko zastanawiam się jak go zabezpieczyć by nie uderzało o niego koło zapasowe lub skrzynka z narzędziami mam dwa pomysły i morze ktoś doda jakiś inny
1-zrobić skrzynkę z wentylatorami-wzmak ma sterowanie
2przykręcić wzmak do oparcia i na całe oparcie dać płytę z mdf na dystansach 100mm
Wysłany: 2010-07-13, 18:00
owen napisał/a:
dwa pomysły i morze ktoś doda jakiś inny
no ten 1 wydaje mi sie najbardziej sensowny .mogłbys tez jeszcze spróbowac z montazem we wnece kola zapasowego ale tez nie wiem jaki on jest długi.Także chyba zostaje ci tylko zbic z mdf-u skrzyneczke dac wentylator i po sprawie.
nie nie posiadam,zamiast niej zamierzam zbudować głośnik w miejscu trójkąta i gaśnicy-ale to za jakiś czas,zbiornik jest w miejscu koła zapasowego,poprzedni właściciel sporo zainwestował kasy w instalacje LPG i do tego z kawałka sklejki i kilku kawałków drewna wyrównał podłogę w innym przypadku na pewno tam zabudował bym wzmacniacz
jak na swojska robotę to bardzo ładnie,dodam tylko że jak ja bym to robił to nie obijał bym tego skajom lub skóropodobnym materiałem czy też nawet skórą lecz takim jaki jest w bagażniku by bardziej przypominała oryginalną zabudowę-ale to tylko moje zdanie-szacun dla kolegi że podjął wyzwanie i mu się udało,ja coraz bardziej skłaniam się do zamocowania wzmacniacza do oparcia,założenia jakiś dystansów i osłony w postaci płyty MDF obitej materiałem przypominający ten z bagażnika,jeszcze nie pytałem się kolegi co ma warsztat car audio co myśli w tej sprawie bo jest na urlopie