co moze byc najbardziej prawdopodobnym powodem ciezko krecacej sie kierownicy?? kierownica nie odbija po skreceniuj. MA ktos moze wiedze? da sie to poprawic domowym sposobem?? z naprawami daje sobie rade wiec jakby ktos mial dobry pomysl bede niezmiernie wdzieczny...
a jesli krecisz kierą to słyszysz wycie lub cos w tym stylu??
[ Dodano: 2011-12-04, 16:48 ]
albo pompa albo maglownica. a miałes ostatnio moze krecone sruba do tzw niby regulacji luzu na przekładni kierowniczej?? tzn do niwelowania luzów? i jeszcze jedno czy mozesz miec przestawiona zbierznosc i katy zawieszenia??
zbiezność byla robiona jak wymienialem amory drazki itd. katy wszystko jest ok. nie sciaga. tylko tak sie jedzie jakby ta kiera byla w betonie... ciezko ja nawet ruszyc... jaby gdzies cos ja trzymalo od poczatku. moze krzyzak ?????
Silnik: 1.6 AEA + Gaz Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 79 Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-12-04, 19:30
mi sie wydaje ze pompa nie daje dobrego cisnienia na uklad wiec nie bedzie dobrego wspomagania ja u siebie mam wlasnie do wymiany pompe bo opilki mam w ukladzie
_________________ MECHANIKA POJAZDOWA I DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA (VAG,FIAT,ALFA,LANCIA) 691-123-441
mysle ze możliwe. ja np jezdze z wyjącą juz ze 2,5roku i tez mi cięzej od pozostałych chodzi no ale chodzi z tym ze nie ma reguły mogła sie np ostatnio lekko przytrzeć albo jakis zaworek w niej zaciąć
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Początkowo wymieniłbym płyn, gdyż chłonie wodę jak hamulcowy. Potem dalsza diagnoza dotycząca maglownicy lub pompy.
Początkowo niech powie czy pompa wogole wyje, w mojej czwórce pompa na zagrzanym aucie wyła i wymiana płynu G. dała, tylko płyn mnie kosztował bo kupowąłem w ASO
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 1,4 AEX Tylko... ;/ Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 263 Skąd: N.D.M
Wysłany: 2011-12-06, 22:58
Koledzy u mnie właśnie też ciężko chodzi kierownica, przy skręcaniu nic nie szumi, Zauważyłem że po skręcie w dowolną stronę, kierownica się nie prostuje. Tak chyba nie powinno być ?
Panowie. Pompa nie wyje. płyn kiedys niedawno ktoredys uciekl. nie wiem skad i jak, na parkingu mojemu bratu. nie wiem cholera ale no jest nie wesolo. juz sama ta jazda by tak uciazliwa nie byla jak krecenie na parkingu.. normlanie jak Jelczem z 65 roku....nie przerywa nic takiego tylko po prostu ciezko sie kreci. jakby to by nie przeszkadzalo mocno to bym scisnal tylek ale mozna dostac ***** jak widzisz jak jakas pipa kreci se jedna reka gorsza fura od Twojej....
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2011-12-10, 20:20
W tym samochodzie przekladnia kierownicza to cos co sie psuje nagminnie U mnie np. kreci sie lekko w jedna strone, a w druga wyczuwalnie ciezej. Jezdzilem innym Ventem gdzie krecac w prawo trzeba bylo sie ostrooo zapierac podczas gdy w lewo mozna bylo krecic 1 paluszkiem.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
a moze pasek na pompie ci sie obluzowal i sie slizga nie krecac wystarczajaco mocno pompa a ta nie daje cisnienia na maglownice
ale zeby rozwalic maglownice trzebaby zaj**** w cos i to ostro - wiem z doswiadczenia jak uderzylem w kraweznik i maglownica sie wygiela i w prawo krecilo sie normalnie ale w lewo juz wogole