Od pewnego czasu zastanawia mnie mój wskaźnik paliwa-od kiedy tankuje do pełna.
Za każdym razem kiedy wskazówka jest na ostatniej czerwonej kresce lub nawet czarnej po tankowaniu do pełna wchodzi mi 44/42 litry, co daje, że w baku nadal mam powyżej 10, jeśli bak ma 55l. czy to jest normalne,że wskaźnik końcówy paliwa tak oszukuje??
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
zatankuj do pełna przejedź 100 km znowu do pełna
oblicz spalanie
olej wskaźnik
\
hehe, wiesz co ja non stop tankuje do pełna i wtedy obliczam spalanie:
100km*ile weszło/dystand przejechany, także spalanie wychodzi mi okolo 8,2 w miescie,ale chodzi o to ze jade teraz do niemiec i kiedy tu szukac tankstelle skoro koncuwa niby,a tam jeszcze 15 litrów jest
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
zależy też jaki masz licznik. na starym typie pokazuje dokłaniej ale wskazówka podnosi sie bardzo pomału. Znowu na nowszym typie pokazuje bardzo źle. ostatnio miałem jedną kreskę czerwoną a autko buuu i na bucikach po paliwko. Załorzyłem żaróweczkę rezerwy i teraz wiem że jak się zaświeci to nie zrobie więcej jak 50 km
Znowu na nowszym typie pokazuje bardzo źle. ostatnio miałem jedną kreskę czerwoną a autko buuu i na bucikach po paliwko
mam auto z 96 licznik z piktorgamami bez podswietlanych zaroweczkami nadruków, i na jednej kresce czerwonej mam ok.16 litrów paliwa.i nie mam kontrolki rezerwy paliwa
kontrolka Ci nie świeci bo nie masz wsadzonej żaróweczki. wystarczy wyciągnąć licznik i wsadzić żaróweczkę w pierwszy od prawej wolny otworek zaraz obok wskaźnika paliwa
Silnik: ABU Pomógł: 14 razy Wiek: 29 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 401 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-27, 05:41
DJ_DARCO napisał/a:
kontrolka Ci nie świeci bo nie masz wsadzonej żaróweczki. wystarczy wyciągnąć licznik i wsadzić żaróweczkę w pierwszy od prawej wolny otworek zaraz obok wskaźnika paliwa
sirGrzesio, no nie ważne,może nie doczytal, jednak faktem jest że lampka rezerwy i tak jest mało ważna i dokładna skoro wskaźnik i tak zaniża poziom paliwa
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-08-27, 07:51
darkmen21 napisał/a:
sirGrzesio, no nie ważne,może nie doczytal, jednak faktem jest że lampka rezerwy i tak jest mało ważna i dokładna skoro wskaźnik i tak zaniża poziom paliwa
ale czy ona nie działa czasem niezależnie od wskazówki?
Silnik: ABU Pomógł: 14 razy Wiek: 29 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 401 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-27, 10:00
killah napisał/a:
ale czy ona nie działa czasem niezależnie od wskazówki?
u siebie zauważyłem, że kontrolka zapala się jak wskazówka jest na pierwszej czerwonej kresce od początku wskaźnika więc bardzo możliwe iż jedno z drugim działa niezależnie