a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-06-05, 18:37
typowo chodzi cały czas, ale często montuje się przekaźnik odcinający ją podczas pracy na LPG. Mntażyści raczej tej modyfikacji sami z siebie nie robią, tylko na życzenie klienta, albo ludzie sami sobie zakładają. Ma to plusy i minusy, ale o tym już było nie raz.
Silnik: 1.4 ABD + NOS Pomógł: 16 razy Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 535 Skąd: ewewefwef
Wysłany: 2009-06-06, 10:39
kolego ale takie pytanko ile ty jeździsz a raczej ile razy dziennie jedziesz na benzynie
bo te 40 litrów benzyny na 2 tys km to normalne jeżeli kilka razy dziennie jedziesz na pb te 500 a 1000
ale pod warunkiem ze kilka razy dziennie jedziesz na pb
dla przykładu ja dziennie pokonuje 2 razy dziennie 1,5 km na pb czyli 3 km i muszę co jakiś miesiąc zalać 12 litrów pb a miesięcznie robię jakiś 1,5tyś km
ale nie licz ile tyś km robisz miesięcznie tylko ile razy odpalasz na pb
ale dobra do tematu wracają są 2 opcje albo odcięty prawidłowo wtryskiwacz leje i dość mocno a nawet okropnie
lub elektronika nie odcina prawidłowo wtrysku i powoduje częściowe otwieranie się
a w przypadku kiedy to wtryskiwacz leje to odcięcie pompy jest jakimś wyjściem ale raczej tymczasowym do momentu znalezienia na szrocie sprawnego wtrysku