Silnik: 1,4 + lpg
Wysłany: 2009-10-12, 21:19 1.4 ABE czas na zmianę silnika
Witam.
Chciałbym zrobić przekładkę bo mój silnik już po woli się kończy. Krótko mówiąc proporcje ilości spalanego gazu do wlewanego oleju są BARDZO niezadowalające.
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 740 Skąd: Siedliska koło Stróż
Wysłany: 2009-10-12, 21:31
1.4 to jest ABD i AEX ... ABE na jaki silnik 1.6 8v to chyba nie będzie problemu bo różnice są małe z 1.6 16v będzie nie co trudniej (więcej gratów do przerzucenia ) a gdzie szukać silnika szroty allegro ogłoszenia
w latach 1992-1994 silnik 1.4 w golfach to ABD wiec taki masz pod warunkiem ze nie miales wczesniej swapów. ABE widziales na tabliczce pod maską? też go mam i widzialem taki kod tez w polo, nie wiem co oznacza
idealny silnik na swap o ktorym mowisz to ABU, pasuje bez jakichkolwiek przeróbek, jest blizniaczy z ABD, ma pojemnosc 1.6 i 75 KM
Silnik: 1,4 + lpg
Wysłany: 2009-10-13, 20:19
czy wystarczy sam silnik czy komputer też trzeba zmienić? na allegro są zwykle silniki bez niczego.
ile taka przekładka kosztuje? nie bdzie problemu z podpięciem gazu?
ABE widziales na tabliczce pod maską? też go mam i widzialem taki kod tez w polo, nie wiem co oznacza
funkcja szukaj... bylo juz nie raz.... oznacza rodzaj nadwozia
Co do swapa to jak masz silniczek do 94 roku to na jednopunkcie i mozesz wymienic tylko na silniczek 1.6 ABU AEA... Silnik 1.6 AEE jest na wielopunkcie i nie bedzie pasował u Ciebie pamietaj
Adam.M [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-13, 21:41
cichyy napisał/a:
czy wystarczy sam silnik czy komputer też trzeba zmienić? na allegro są zwykle silniki bez niczego.
ile taka przekładka kosztuje? nie bdzie problemu z podpięciem gazu?
koledzy w linku co podalem pisza ze sam silnik bez skrzyni ale z komputerem trzeba szukac