jak w temacie mam pytanie o zwężke na turbinie czy golkf 3 tdi 90koni ma takową zwężke?!?!?!?!
jesli tak to po sciągnięciu tej zwężki (zwiększeniu jej srednicy )moment obrotowy może wzrosnąć nawet o 70%
panowie rozumiecie to jakie odejscie mogą miec nasze golfiki
:evil2: kto ci takie kity sprzedał ... poza tym po zwiekszeniu układu doładowania (cooler/rury etc) spada ciśnienie doladowania
Sam słyszałem o tym...sama w sobie moc nie wzrasta mowa o km,tylko ostro do góry idzie moment obrotowy! Nawet dziś w TVN Turbo była mowa o tym;) myśle że famy by nie wciskali.... Tylko czy takową zwężke ma zwykłe cywilne 1.9TDi...nie wiem. na pewno mają ją samochody Rajdowe np. WRC
:evil2: kto ci takie kity sprzedał ... poza tym po zwiekszeniu układu doładowania (cooler/rury etc) spada ciśnienie doladowania
to nie kity serio pisze
a co do ic to jak wczesniej pytałem o to bo chciałem założyc większy ale każdy mi odradzał i go oddałem ale trafiła mi się okazja i kupiłem ic od vw elteka tego z największym silnikiem i założyłem go do swojego golfika ledwo go tam wcisnołem na miejsce starego ale jak tylko nim wyjechałem na droge to zauważyłem różnice po jego zmianie zaczą ciągnąć od 1800obr\min ale tak ostro i obroty się szybciej wkręcają
[ Dodano: 2008-12-11, 12:05 ]
jawor87 napisał/a:
leopard napisał/a:
Sam słyszałem o tym...sama w sobie moc nie wzrasta mowa o km,tylko ostro do góry idzie moment obrotowy! Nawet dziś w TVN Turbo była mowa o tym;) myśle że famy by nie wciskali.... Tylko czy takową zwężke ma zwykłe cywilne 1.9TDi...nie wiem. na pewno mają ją samochody Rajdowe np. WRC
no widze że wiesz o co biega
własnie momen idzie ostro w góre!!!! ale konie nie
ale kogo by tam interesowały konie mechaniczne(odpowiadają tylko za prędkosc maxymalną a u nas same dziury i ograniczenia)
no ale momencik obrotowy to już inna bajka miec 100koni a moment 350-400niutków to już niezle wciska w fotelik
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-11, 18:07
TOMEK 84 napisał/a:
100koni a moment 350-400niutków
nie ma takiej opcji - 130 KM i 300/320 Nm bardziej - po modyfikacji ze 110 KM ...
w 1Z można zapodac silny program - wyjdzie w granicach 120 KM i 300 Nm jeśli masz auto z 94 roku 95/96 dostały nowe komputery tam możliwości są wieksze ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
to nie kity serio pisze
a co do ic to jak wczesniej pytałem o to bo chciałem założyc większy ale każdy mi odradzał i go oddałem ale trafiła mi się okazja i kupiłem ic od vw elteka tego z największym silnikiem i założyłem go do swojego golfika ledwo go tam wcisnołem na miejsce starego ale jak tylko nim wyjechałem na droge to zauważyłem różnice po jego zmianie zaczą ciągnąć od 1800obr\min ale tak ostro i obroty się szybciej wkręcają
[ Dodano: 2008-12-11, 12:05 ]
jawor87 napisał/a:
leopard napisał/a:
no widze że wiesz o co biega
własnie momen idzie ostro w góre!!!! ale konie nie
ale kogo by tam interesowały konie mechaniczne(odpowiadają tylko za prędkosc maxymalną a u nas same dziury i ograniczenia)
no ale momencik obrotowy to już inna bajka miec 100koni a moment 350-400niutków to już niezle wciska w fotelik
właśnie! tych niutków i u mnie by się przydało...wprawdzie czuć na plecach te 150koników,ale to jeszcze nie jest to;) nic tylko trzeba zacząć odkładać plny po nowym roku na modyfikacje układu wydechowego....heehh
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-12, 03:36
jawor87 napisał/a:
może wiesz??
nie wiem - koleś brał wałki z niemiec w komplecie z programem (całym komputerem ) - wsadził wałki podłączył komputer - zaadaptował immo i auto dostało wscieklizny
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
nie ma takiej opcji - 130 KM i 300/320 Nm bardziej - po modyfikacji ze 110 KM ...
w 1Z można zapodac silny program - wyjdzie w granicach 120 KM i 300 Nm jeśli masz auto z 94 roku 95/96 dostały nowe komputery tam możliwości są wieksze ...
mam autko z grudnia 94roku
a co do zwężki na turbawce to wzrasta moment a nie konie
miałes już do czynienia z taką zwężką???
co do modów to moj miał 90koni teraz ma grubo ponad 110koni
wszystkie seryjne 110tki zostają w tyle a nie zmieniłem pompy i wtrysków ale juz nie długo
i nie mam jeszcze zadnego mocnego programu
zrób logi dynamiczne - zobaczymy jaki tam program masz zapakowany
to znaczy podpiąc wag i w droge????
nie wiem co mam za program i ile mam koni ale jak jade spokojnie i chcę przyspieszyc to najpierw zaczyna turbo niezle gwizdac szybciej się zaczyna kręcic tak jakgby nakręcac az trafi na opór i wtedy autko wyrywa z gwizdem do przodu(zmieniłem ic serylny na ci od vw elteka)