Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-14, 16:56
TOMEK 84 napisał/a:
lepiej kupic 2.0 16v czy vr6?
zdecydowanie 2.0 16V ... znajdź Vr'a w dobrym stanie ...
w zeszłym roku na zlocie VW (3miasto) na 5 hamowanych V'rów - jeden trzymał serię (ten po remoncie) koleś był w niebo wziety ze tak mu dobrze kapitalka poszła
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
no własnie kumpel się zastanawia ale polece mu 2.0 16v 150kucy mu styknie
ale vr6 ma {cenzura} dzwięk ale nie tak jak TDI
ja nie chce zadnej bendzynki tylko ON
TOMEK 84, jak sie domyslam to mowisz tak tylko dlatego ze nigdy nie poczules smaku TURBO BENZYNY rzaden TDI nie przyprawil mnie o tyle emocji co benzyniak z dmuchawka nie patrzac na to co sie dzieje w baku to nie spojrzalbym nigdy na TDI
TOMEK 84, jak sie domyslam to mowisz tak tylko dlatego ze nigdy nie poczules smaku TURBO BENZYNY rzaden TDI nie przyprawil mnie o tyle emocji co benzyniak z dmuchawka nie patrzac na to co sie dzieje w baku to nie spojrzalbym nigdy na TDI
ja też jak będe zmieniał auto,to tylko na benzyna+turbo:)
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-14, 23:07
Imper napisał/a:
jak sie domyslam to mowisz tak tylko dlatego ze nigdy nie poczules smaku TURBO BENZYNY
"co ty wiesz o zabijaniu" - aqrat miałem okazję przejechac sie kilerem i turbo benzyn i motorów - dosyc czesto opisywanym w literaturze tuningowej - w tej chwili auto ma rekord ginesa na 1/4 mili w klasie dizla ...
prawda jest taka że wszystko zalezy od mocy i Nm - i nie ważne jest czy to benzyna czy dizel - wazne jest tylko ile wsadziłeś kasy w osiagnięcie zadawalającej cię mocy auta
nie zapominaj że nasze auta to doopowozy na ulicę i nie ma się za bardzo jak podniecać ich osiagami
leicht panzerwagen
chip tuning
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
ja nie powiedzialem ze z diesla nie mozna wycisnac duzej mocy i dobrych osiagow... tylko ze nie spotkalem jeszcze takiego diesla ktory by dorownal turbo benzynie jesli chodzi o wycisniecie maksa z silnika o jakies tam pojemnosci skoro to bez roznicy to wyjasnij mi jedna rzecz dlaczego poshe(wiem ze szykuje sie z wprowadzeniem silnika TDI ale to raczej chodzi o auta mniej sporowe takie jak cayene), ferrari, lamborghini i wiele wiele innych marek czy aut ze sportowym charakterem to nie diesle??? dlaczego te marki mimo uplywu czasu stawiaja wciaz ogromny nacisk na benzynowe silniki??? pominy takie wynalazki jak diesla audi 12 cylindrowe itp. wszystkie te eksperymenty siegajace powyzej 1000km itp odbywaja sie raczej na benzyniakach ! i to silniki beznyznowe sa tymi kultowymi jednostkami w takich autach. wiem ze teraz troche bujamy w oblokach ale takie sa fakty...
Wysłany: 2008-12-14, 23:42
Imper napisał/a:
takie sa fakty
fakty są takie że od zawsze dizel to był muł pociagowy który miał za zadanie przewieźć cała pakę krów z punktu A do punktu B ...
V12 to już nie experyment ...
BTW - ferrari i lamborgini w tej chwili zazdroszczą V.A.G. V12
kazda z tych marek stara się produkować i promować to w czym jest dobra - jakoś nie wyobrażam sobie ferrari jak zaczyna (od zera) projekt silnika zasilanego ON
chyba nie ma sensu licytowac się o wyższości swiat bożego narodzenia nad ... bla bla bla
nasze doopowozy i tak zostaną tylko doopowozami i niczym więcej
leicht panzerwagen
chip tuning
oczywiscie szacunek dla golfa tylko ze teraz obracalismy sie w nieco innych sferach... chailem napisac ze diesle od zawsze byly "robolami" ale tego nie zrobilem zeby sie nie narazac innym uzytkownikom forum no tak tyle ze z tego co mi wiadomo to lamborghini jest wlasnoscia audi co nie??? a slowo eksperyment chcialem objac nawiasem bo ten silnik juz istnieje to wiem akurat
niezły silniczek
tak pisaliscie który lepszy jest hym
to mam pytanko dlaczego w limuzynach i sówach (nowych) wstawiają dieselki????
bo są mocne, wytrzymałe. elastyczne. mało palą. mogą miec duze osiągi ,mają super kulture pracy, no i są lepsze od bendzynki