witam wszystkich doswiadczonych motorniczych tego forum , mam do was wszystkich wielka prosbe a mianowice jestem posiadaczem golfa III z ktorego jestem bardzo bardzo zadowolny ale jest jeden problem jest tam silnik 1.4 czy jest mozliwosc go troche wzmocnic najbardziej zalezy mi na przyspieszeniu...Proponowali mi chip tunin albo jakis filtr...prosze podpowiedzcie co zrobic i ile by to kosztowało bardzo bylbym wdzieczny za niki z allegro...
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 542 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-07-01, 15:25
krotko mowiac mozna wyciagnac z tego silnika troche mocy jednak nie bedzie to duzo poniewaz silnik sam w sobie ma jej malo w dodatku bylo by to totalnie nie oplacalne poniewaz nawet wymiana silnika wyszla by taniej niz tuning obecnego pozdrawiam
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Matioo1, masz najsłabszą jednostkę napędową w mk3 benzyna i nie ma sensu żyłować silnika, zwłaszcza że to nie nowe autko, jedyne sensowne rozwiązanie to kupno nowego auta 1,8
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
ale te wszystkie bajert tuningowe nic nie dadza,czy poprostu moj silnik jest zbyt słaby zeby inne czesci wytrzymały...prosze o odpowiedz....chodzi mi o ten chip...bo niby cos tam daje...
sprzedanie autka nie ma szans gdyz sie ucze i brak kasy a druga rzecz duzo kasy wsadzilem w wizualke...i duzo rzeczy wymienilem olej paski filtry amortyzatory i wiele innych
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 542 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-07-03, 14:08
Poco zmieniac auto ? mozesz zrobic swapa silnika na silnik 1.8 ze skrzynia kupisz po nieduzych pieniadzach kolo 1200zl za sprawny silnik ze skrzynia najlepsze rozwiazanie oczywiscie mozesz poszukac tanszego silnika ta cena byla przykladowa jaka wolaja u mnie na szrotach za sprawny.
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
co wy piszecie?? wlasnie z malych silnikow o malej mocy da sie najlepiej wyciagnac moc,, poniewaz, w fabryce nic z niego nie wyciagneli,, mial byc maly ekonomiczny silniczek,, ale to latwo da ie zmienic,,, kupujesz soft turbo dajesz 0,6 bara i masz wzrost okolo 100 procent mocy silnika
wieksze silniki np 2 litrowe o mocy 150 koni a juz podrasowane w fabryce,, wyciagneli z nich moc jaka sie dalo,, a male silniki sa nietykane
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 190 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-07-04, 00:33
Panowie spokojnie,wszystko idzie zrobić nawet z 1,4 . Ja mam taki motorek podkręcony i jest OK.To że tuning jest kosztowny to wiadomo.A tak nawiasem...swap to też inwestycja,czasami większa niż modyfikacja oryginalnego motoru.
Poco zmieniac auto ? mozesz zrobic swapa silnika na silnik 1.8 ze skrzynia kupisz po nieduzych pieniadzach kolo 1200zl za sprawny silnik ze skrzynia najlepsze rozwiazanie oczywiscie mozesz poszukac tanszego silnika ta cena byla przykladowa jaka wolaja u mnie na szrotach za sprawny.
tanio;]
jak robic swapa to juz na cos pozadnego,, np 1,8t od audi algo vw ostatnio patrzylem na allegro silnik praktycznie nowka kompletny ,, skrzynia,, wiazki,, komputer,,, i inne badziewia,, przebieg cos okolo 40 tys,, cena 6 tys O_o
tanio;]
jak robic swapa to juz na cos pozadnego,, np 1,8t od audi algo vw ostatnio patrzylem na allegro silnik praktycznie nowka kompletny ,, skrzynia,, wiazki,, komputer,,, i inne badziewia,, przebieg cos okolo 40 tys,, cena 6 tys O_o
taaa i drugie tyle temu kto ma to zrobic. myslisz ze tak instalacje i to wszystko przerzucisz tak hop siup...??troche zabawy jest przy tym. to musi robic ktoś bardzo kumaty w takie klocki.
tanio;]
taaa i drugie tyle temu kto ma to zrobic. myslisz ze tak instalacje i to wszystko przerzucisz tak hop siup...??troche zabawy jest przy tym. to musi robic ktoś bardzo kumaty w takie klocki.
akurat mam firme lakiernicza w warszatacie na 6 stanowisk 450 m2,, i jak nie mam roboty,, to troche sie nap[atrze,,,, nie ma problemu z takimi rzeczami;] plug and play;p
Silnik: S/TDI Pomógł: 56 razy Wiek: 99 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1169 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-04, 22:25
Nyan napisał/a:
akurat mam firme lakiernicza w warszatacie na 6 stanowisk 450 m2,, i jak nie mam roboty,, to troche sie nap[atrze,,,, nie ma problemu z takimi rzeczami;] plug and play;p
moim skromnym zdaniem ... sprzedaj to i zasyc 2.0 w ABF'ie lub 1,9 w AFN'nie - w zaleznosci czym wolisz jezdzic PB/ON ...
BTW - jedyny silnik benzynowy w MK III ktory po modzie jezdzi to ABF z ostrymi walkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum