Wysłany: 2009-07-29, 00:06 Pewność firmy. Jaką polecacie?
Witam!
Chciałbym zapytać jaką polecacie firmę do chiptuningu?
Info o moim aucie:
VW Golf III 1.9 TDI AHU (90 PS) 1997 r
Silnik zdrowy, turbo się nie "poci" silnik też bez wycieków, brak katalizatora (wspawana rurka)
Wymieniony przewód od odprowadzania oleju z turbo, sprzęgło ori (raczej od nowości)
Przebieg: 200 tys
Komputer: 16 bit
Chciałbym uzyskać moc około 120-130 KM i moment obrotowy w granicach zdrowego rozsądku dla sprzęgła czyli pod 300 NM na ori sofcie i jak narazie na ori wtryskach.
Firma Dyno V-Tech Tuning Jędrasik z Łodzi jest wiarygodna??
Jakie są przybliżone ceny takiego zabiegu??
Czy jest możliwe uzyskanie takiej mocy nie skracając żywotności silnika i turbo??
Chciałbym żebyście polecili mi firmę z moich okolic (Włoszczowa koło Kielc) która jest wiarygodna i nie zrobi mi wałka.
Z góry uprzedzam że nie interesuje mnie tuning allegro za 250 zł ani żadne rezystorki i inne druciarskie wynalazki. Potraktujcie ten post poważnie i nie zaśmiecajcie niepotrzebnymi komentarzami.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Napisałem właśnie do nich maila. Chodzi mi o to żeby właśnie nie niszczyć tym silnika. Bo chcę autem jeszcze długo pojeździć, a 120-130 PS to według mnie nie jest wyżyłowanie. Leo jakbym miał bliżej to bym wpadł do Ciebie, ale widzisz. Drugi koniec Polski. Jakby te 200 km było to lajcik. A nastawnik też mi wyczyszczą
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-07-29, 23:21
nie wiem czy uysy czyści nastawniki - ogólnie ma nowy warsztat (niedawno się przeprowadzili) - dizlami zajmuje się kompleksowo - co do programu - nie ma sensu gonić auta tak daleko skoro "pod nosem" masz g-lab ... o modyfikację nie musisz się martwic - uysy po sprawdzeniu auta będzie wiedział dokładnie co można
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Tylko najpierw będę musiał sprzęgło wymienić bo to mi łapie przy końcu i z tego co pisał Sotom to tarcza nadpalona. A ja nie chcę odjechać z kwitkiem za sprawdzenie tylko z mocą 130 PS i cieszyć się nią
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-07-30, 19:10
Jak odjedziesz z moca 130KM na seryjnym turbo i wtryskiwaczach to wysylam czteropak piwa
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tak. Na seryjnym turbo i wtryskach tyle chce osiągnąć. 120-130 PS. Komputer mam 16 bitowy więc są większe możliwości wyregulowania auta. Nie wiem czy akurat tyle da się wycisnąć na ori gratach, to tylko moje widzi mi się, a wszystko wychodzi już w gotowaniu i na wykresach
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-07-30, 22:46
Procent napisał/a:
Na seryjnym turbo i wtryskach tyle chce osiągnąć. 120-130
myślę że 120 HP to realny wynik jaki osiągniesz na ori gratach ~ 300 Nm - taki soft pozwala na bezproblemowe wyprzedzanie TIR'ów - może jakiś lekki bonus powyzej 120 HP - na 130 pompa wtryskowa nie pozwoli - chyba że chcesz soft z batorym za autem ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Chcę żeby nie kopcił przy butowaniu za bardzo. 120 PS myślę że w zupełności (jak narazie) by mi wystarczyły. Ale to planuje jak narazie około wiosny bo mam jeszcze parę innych wydatków do auta. A moment ~ 300 NM też wystarczy. Ważne żeby się dobrze utrzymywał w całym zakresie obrotów.
człowieku! masz 90 ps to nie jest AFN! jak chcesz zdrowo to około 115 km... a nie jak celujesz w 130 oczywiście można ale będziesz czarną chmurę zostawiał za sobą
A i jeszcze oczywiście wszystko zależy co jeszcze pokaże hamownia... w jakim stanie masz silnik od tego duże zależy
Człowieku!! To 130 PS to jest max! Czytaj dokładnie to po pierwsze. Wiem jaki mam silnik i nie musisz mi o tym mówić. Po drugie silnik z tego co mówili przeróżni mechanicy jest git, 118-120 PS to powinienem lekkim chu... wycisnąć. O tej czarnej chmurze pisałem zaraz nad Twoim postem.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-08-02, 19:02
Procent napisał/a:
Ważne żeby się dobrze utrzymywał w całym zakresie obrotów.
Niestety nie bedzie. Nie z ta turbina
Procent napisał/a:
118-120 PS to powinienem lekkim chu... wycisnąć.
--->
sebinho napisał/a:
wszystko zależy co jeszcze pokaże hamownia
P.S. nie jestem zlosliwy
sebinho napisał/a:
wolne miejsce w comp sporcie
Polecam
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0