Wolne miejsce to mi pasuje wiosną. Tak jak pisałem mam jeszcze parę wydatków w aucie i sprzęgło muszę zmienić żeby wytrzymało "nową jazdę". Jeżeli wiosną będzie "wolne miejsce" i jeszcze za tą cenę ze wszystkimi pomiarami to bardzo chętnie.
Bradley,
Procent napisał/a:
118-120 PS to powinienem lekkim chu... wycisnąć.
to napisałem ja, a Ty na to:
--->
Co miałeś na myśli to pisząc??
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-08-03, 20:35
cytat nizej, ze wszystko zalezne jest od hamowni i jej ustawien.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Dobra. Takie gdybanie to w innym temacie. Jaka firma jest godna polecenia?? i czy wymieniać to sprzęgło czy nie?? Bo mi łapie na końcu jakieś 8 cm przed końcem nacisku. I tyle chcę wiedzieć
Przyczyny "łapania sprzęgła na samym końcu". Jeżeli jest nadpalona tarcza to dopóki nie wymienię sprzęgła to nie ma sensu go czipować bo pójdzie się jeb*** zużyte sprzęgło.
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-08-07, 21:48
Procent napisał/a:
Przyczyny "łapania sprzęgła na samym końcu
zmień płyn hamulcowy - przepompuj układ wysprzęglania - odpowietrz wysprzeglik - jeśli nie będzie zmiany - docisk leży ... przypalone sprzęgło ślizga się - wyrobiony docisk - łapie na róznych wysokościach
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4010 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-08-09, 21:53
co do sprzegła - jak walniety docisk to pedał bedzie twardy i sprzegło bedzie szarpać. przy ślizganiu sie tarczy bedzie pedał normalny ale auto bedzie zaczynać ruszać w momencie gdy noge praktycznie zdejmujesz za sprzegła - tak było u mnie. na 5tym biegu szarpanie do 2000obr i potem zacząło sie całkowicie slizgac a szrpanie do 2000obr powastało juz na 4tym biegu potm zaczeło sie slizgać i szarpanie zeszło na bieg 3ci - zdiałem sprzęgło i nity okładzin tarczy zaczeły lizać przylgnię docisku i koła zamachowego....
Panowie. Jeżeli się zdecyduję to zebralibyśmy grupkę ludzi z okolic tzn. woj mazowieckie, Łódzkie świętokrzyskie i wszystkie wokół do chiptuningu w Łodzi u Uysego. Ale ja sądzę że koło wiosny. Także grupowo wyszłoby to taniej.