Leito, zly krok moim zdaniem.... po co mu ten foltr bez przelotowego wydechu i calego dolotu?? oprocz tego ze wyda kase niepotrzebnie nic nie uzyska a moze tylko zmulic auto na nizszych obrotach z tego co wyczytalem i zaobserwowalem na swoim przykladzie wawrzyn83, duzo nie wyciagniesz z tego silnika ale zawsze cos tam da rade wiadomo wszystko zalezy od tego ile jestes wstanie zrobic sam oraz ile chcesz wydac kasy
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1453 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-04-11, 13:28
Heh Imper może i masz rację Gdzieś tam kiedyś wyczytałem, że ktoś napisał o tym filtrze... Z resztą temat był już kilkakrotnie poruszany... Opcja SZUKAJ
tez mam 1.6 tylko ze AEA wklepalem wtrysk na z 0,8 na 1,2 bar-a zalozylem ukl dolotowy ze stozkiem i rura doprowadzajaca zimne powietrze pozbylem sie kata wstawilem strumienice srodkowy tlumik zostal i koncowy sportowy i moc sie podniosla jeszcze zamierzam kupic ostry walek i bedzie miodzio
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-04-11, 16:26
wawrzyn83 napisał/a:
myslalem juz o strumienicy i tlumiku sportowym
qp jeszcze kilka naklejek typu "szybcy się wsciekli"
mlodye39 napisał/a:
tez mam 1.6 tylko ze AEA wklepalem wtrysk na z 0,8 na 1,2 bar-a zalozylem ukl dolotowy ze stozkiem i rura doprowadzajaca zimne powietrze pozbylem sie kata wstawilem strumienice srodkowy tlumik zostal i koncowy sportowy i moc sie podniosla jeszcze zamierzam kupic ostry walek i bedzie miodzio
daj wykres z hamowni - na pewno odczułes zmianę dynamiki auta - ciekawy jestem jak twoje zabiegi przeniosły się na wykres mocy auta ...
BTW - ostry wałek w komplecie z programem do niego
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
tu masz foto wtrysku i zaznaczylem ci miejsce gdzie trzeba uderzyc ale niezbedny do tego bedzie ci manometr zeby wpiac sie w szereg pod przewod zasilajacy i przy odpalonym silniku musisz uderzac w to miejsce i sprawdzac na manometrze zeby nie przedobrzyc. Tylko jeszcze bys musial pomyslec nad dolotem zeby to chodzilo tak jak powinno
leopard, po odetkaniu wydechu idzie odczuc ze auto robi sie dynamiczniejsze ja wczesniej mialem pelen przelot teraz srodkowy jest normlany bo tamten sie posypal i juz auto chodzi inaczej ale to nie sa tez jakies kolosalne roznice
Silnik: 2,0 GTI EDITION (lpg) Pomógł: 15 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 622 Skąd: PŁOCK / OLSZTYN
Wysłany: 2009-04-11, 18:11
zmiana dolotu a nie zapominajcie o wylocie przelot jak najbardziej co do KATA nie jestem za tym przed katem robi się podciśnienie co pomaga w prawidłowym odczycie sondy lambda. oglądałem kiedyś poruwnanie takiego zestaw z orginałem i orginał był lepszy. fachmeni twierdzą że na przelocie spaliny cofają się pod zawory. proponował bym polerkę kolektora wydechowego (bądz nowe barany)
Witam masterow od Turbo Dołaczam sie do temaciku.. Mianowicie narodzil mi sie pomysl aby uturbic mojego golfika. Mam silnik 1,6 AKS i postanowilem go troszke podrasowac. Poza tym nie slyszalem jeszcze o silniku 1,6T w Volkswagenie I w tym miejscu mam do Was koledzy pytanie. Czy jest to wogole mozliwe. Czy da sie to zrobic bezpiecznie. Ten silnik i tak wydaje mi sie ze jest juz troszke wysilony (74Kw) i obawiam sie ze korba mi bokiem wyjdzie pomozcie prosze i doradzcie czy wchodzic w to...
Silnik: 1.8 GT ABS Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 141 Skąd: Chrzanów
Wysłany: 2009-09-06, 17:11
nie bawcie się w turbiny bo to tylko strata pieniędzy lepiej sprzedajcie swojego dołóżcie kasę i kupcie sobie Vr6. w golfie po turbinie siada wszystko po kolei sprzęgło, skrzynia, półosie itd. Poszukajcie na forum to znajdziecie ludzi którzy pakowali turbiny do auta a potem sprzedawali za bezcen uszkodzonego.
Laska_VSV, tak tylko ze nie jestes wstanie wykrzesc z niego tyle mocy aby to bylo chociaz w jakims stopniu warte tej kasy jaka musisz wsadzic. chcesz miec satysfakcje to sam sobie zrob GTI a potem je dlubaj takze myslalem o kreceniu swojego 1.8 ale stwierdzilem ze to bez sensu skoro i tak wiem ze apettyy rosnie w miare jedzenia bo watpie ze jak zaczniesz sie bawic w turbo to skonczy sie to tylko na jednej kofiguracji pozdro