Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowe
dlatego jestem zdania ze kto oszczędza to póżniej 2 razy płaci. jeśli chodzi o naprawę rzeczy hydraulicznych jak wysprzęglik,pompa sprzęgła, pompa hamulcowa czy cylinderki z tyłu to tylko i wyłącznie kupować nowe nie bawić się w zestawy naprawcze
Tym razem wymieniłem już całą pompę i wysprzęglik na nowe
dlatego jestem zdania ze kto oszczędza to póżniej 2 razy płaci. jeśli chodzi o naprawę rzeczy hydraulicznych jak wysprzęglik,pompa sprzęgła, pompa hamulcowa czy cylinderki z tyłu to tylko i wyłącznie kupować nowe nie bawić się w zestawy naprawcze
Po miesiącu jazdy na nowym wysprzęgliku i pompie znowu awaria. Padła pompa (nowa ). Objaw był taki że pojawił się luż na dzwigni sprzęgła. Myślałem ze w jakiś sposób dostało się powietrze więc postanowiłem odpowietrzyć. W trakcie odpowietrzania okazało się że pompa nie zasysa w ogóle płynu z pojemniczka. Ten płun który był w układzie wypchało przez odpowietrznik a nowego nie pociągło. Jutro jade do sklepu reklamowa pompe tylko zastanawiam się czy to coś da.
Tak że kolego SotoM czasami nowy zamiennik made in Germany wyprodukowany w Chinach jest znacznie gorszy od oryginalnych używek
Nie pamiętam ale jakiejś mało znanej chyba. A jak jest dobra? bo jutro musze znowu kupić pompę.
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia na zwykłą linke???
Nie pamiętam ale jakiejś mało znanej chyba. A jak jest dobra?
osobiście bym pakował z TRW
marcin2105 napisał/a:
Zastanawiam się czy jest możliwość przerobienia na zwykłą linke???
jak zmienisz skrzynie i pedały to jasne ze tak.
a tak na marginesie - weź młoteczek i wybij to sobie z głowy...
załatwiaj reklamacje niech penisy oddają ci szmalec i bierz pompe TRW.