Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-11-04, 20:47
Golfik1986 napisał/a:
ale wiesz czujniki tesh lubia czasem sfiksowac...
czasem tak ale jeśli popsuje się czujnik to zacznie pokazywać inną temperaturę niż powinien więc zauważysz że coś jest nie tak...na pewno nie stanie sie tak że coś nawali w układzie chłodzenia i jednocześnie padnie czujnik i będzie pokazywał że temperatura jest dobra
wlasnie w mojej skodzince tzn poprzednim aucie padly naraz czujniki temp na panelu i czujnik wlaczania sie wentylatora i stale pokazywal 80 kilka stopni a w rzeczywistosci mial wiecej i nie wlaczal sie wentylator i doszlo do przegrzania ukladu ale to byla tylko skoda niby tesh robiona przez niemcow ale to jednak nie to samo
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-11-04, 21:42
to ja juz nie wiem jak Cię uspokoić ...poprostu jak coś Cię zaniepokoii to pisz na forum
a tak poza tym po jednym przegrzaniu silnik nie powinien klęknąć a przecież jak zagotowało płyn to napewno poszła para spod maski i raczej nie sposób tego nie zauważyć...mnie raz uratował zapach płynu chłodniczego. Kiedyś jechałem sobie 100/h i poczułem jego zapach, od razu na wskaźnik a temperatura rośnie, pobocze, awaryjne i pod maskę a tam wszystko w płynie ubabrane - wąż spadł bo dzień wcześniej zmieniałem króciec i żle założyłem opaskę ...jednym słowem musisz być czujny jak pies podwójny
hhmm jak ci to powiedziec kolego bylem po wypicu duzej ilosci napojow energetyzujacych i tak dostalem malpiego rozumu za chcialo mi sie poszalec po miescie kuleczka na recznym piski i te sprawy takie male katowanie i tak wlasnie do tego doszlo a to ze z samochodu wypadlem jak otworzylem drzwi to i mozna mi wybaczyc ze moglem pary nie zobaczyc ale co do pisania na forum to spoko zastosuje sie bo juz mi sie przydalo ono kilka razy
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
mani51, wentylator włącza mi się co chwilę na ok 20 sekund, jak jeżdzę i zaraz po zgaszeniu auta
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Wysłany: 2008-11-04, 21:56
opolanin napisał/a:
mani51, wentylator włącza mi się co chwilę na ok 20 sekund, jak jeżdzę i zaraz po zgaszeniu auta
moim zdaniem trzeba zmienić włącznik termiczny wentylatora - to coś na chłodnicy z trzema kablami - jeden jest cały czerwony a dwa są czerwone w jakieś paski ale juz nie pamiętam jakie...nie ma nic innego co by sterowało pracą wentylatora
[ Dodano: 2008-11-04, 21:57 ]
chyba że masz klimę to już taki pewny nie jestem
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-04, 23:14
opolanin, no to sie ciesz ze ci sie włancza czesto wentyl...gorzej jakby sie nie włanczał...
moze termostat do końca sie nie otwiera i jest słabszy przepływ cieczy chłodnica jest bardziej nagrzana i dlatego wentyl sie częściej włancza...
Wysłany: 2008-11-05, 23:16
SotoM napisał/a:
no to sie ciesz ze ci sie włancza czesto wentyl
tyle że to raczej za często bo wątpię żeby temperatura w chłodnicy tak szybko się zmieniała tymbardziej gdyby coś było przytkane...ja stawiam na ten włącznik i lepiej go sprawdzić bo któregoś pięknego dnia może całkiem klęknąć i pozamiatane
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA