pisze do Was z prośbą w doborze zawieszenia do mojego golfa 3, 94r. Aktualne zawieszenie które posiadam, nadaje się już na złom
. Pierwszy raz będę kupował, wymieniał zawieszenie. Zacznijmy od tego, że to moje pierwsze auto
.
Chciał bym aby po wymianie zawieszenia jeździło się hm, "miękko" abym nie czuł każdej dziury. No i było by fajnie, gdyby mój golfik też trochę niżej siedział. Teraz jest stanowczo za nisko, bo jak jedzie większy ciężar w aucie, to tylnymi oponami ocieram o nadkole. Dlatego staram się aby w aucie był mniejszy ciężar. Mam nadzieję, że pomozecie mi.
Jeśli będzie potrzeba dodatkowych informacji, to podam
. Pozdrawiam.
ja np glowie sie nad tym jak zalozyc zawieszenie hydrauliczne albo pneumatyczne do siebie albo poprostu na zamowienie o odpowiedniej miekkosci. Kwestia tego ile chcesz trzymac ten samochod, jesli bardzo dlugo to ok ale jesli za pol roku masz go sprzedac to nie wiem czy jest sens kombinowac.
a im wyżej tym gorzej bo ciśnienie w miechach większe. jechałem z nim pare razy i o ile na równej drodze siedząc z przodu nawet nie zwracałem uwagi na to co dzieje sie z autem to przy jakichś nierównościach kumpel z tyłu jęczał bo odbijał się jak piłeczka pingpongowa
i jedynie negować kogoś pomysły to po kiego zalożyłes tu konto?