Zawieszenie

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Zawieszenie

Postprzez Gitek » 21 lut 2008, o 21:42

W czasie jazdy słychać lekkie "pukanie" z przodu po stronie kierowcy.Nie wiem co to może być.Na pewno nie są klocki hamulcowe.
Ostatnio edytowano 21 lut 2008, o 21:45 przez Gitek, łącznie edytowano 1 raz
Gitek
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 21:38
Lokalizacja: Lublin

Zawieszenie

 

Postprzez Vixos » 21 lut 2008, o 21:44

Mnie to puka w caly aucie... :-/
Vixos
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 21:22
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Gitek » 21 lut 2008, o 21:48

Jeżeli Ktoś miał taki przypadek to nich pisze.

[ Dodano: 2008-02-21, 20:56 ]
To jest troche taka dziwna usterka.W czasie jazdy jest takie wrazenie jakby cos bezwladnie latalo.Slychac to nawet na "w miare" dobrej nawierzchni.W podlodze takze sie to czuje,ale dopiero jak wcisnie sie sprzęgło.
Gitek
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 21:38
Lokalizacja: Lublin

Postprzez das » 21 lut 2008, o 23:14

mi też pukało z prawej strony okazało się dopiero na "trzęsawkach" ze to łącznik stabilizatora
das
Avatar użytkownika
das
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lis 2007, o 01:50
Lokalizacja: katowice

Pukanie z przodu

Postprzez Gitek » 24 lut 2008, o 16:52

Troche jest to dziwne,ale u mnie nie ma stabilizatora.Podejrzewam,ze moga to byc poduszki amortyzatorow.
Gitek
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lut 2008, o 21:38
Lokalizacja: Lublin

Postprzez DjDiabeł666 » 24 lut 2008, o 21:19

Siemka wydaje mi sie ze masz wybite gómy stabilizatora musisz uwazac zeby przy gwałtownym ruszaniu nie cofneło sie koło w tył bo wtedy sprzegło zostanie ci w podłodze aaaa i pamietaj jak bedziesz wymieniał gumy na stabilizatorach kupuj te najtwardsze ;) ;-)

[ Dodano: 2008-02-24, 20:22 ]
Wiecie moze co to moze byc za pukanie? Mam vw golf 3 gti 2.0 benz. podczas jazdy po dziurach strasznie puka w tylnych kołach, na zaktetach jest to samo:/
Wymieniłem juz amortyzatory, łożyska, piasty i nadal puka wiecie co to moze byc??? :-/
DjDiabeł666
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 21:27
Lokalizacja: szczecin

Postprzez wazki21 » 25 lut 2008, o 10:03

W moim golfiku też stuka z przodu z lewej i prawej strony. I tak jak mówisz na równej nawierzchni podobnie jak i na dziurach. Na zewnątrz słychac mocny taki metaliczny dzwiek. U mnie przyczyną prawdopodobnie są blaszki dociskające klocki hamulcowe. Cały cylinderek z klockami sobie lata. Koszt kilka zł + naprawa (sam tez dasz rade). Aha, jak hamujesz to też słychac pukanie??????Bo wtedy nie powinno. Stuków w podłodze nie mam wiec to może nie być to jednak!!!
wazki21
Czytacz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 19 lut 2008, o 15:08
Lokalizacja: OPOLSKIE

Postprzez dr.pajchiwo » 2 mar 2008, o 00:10

to sa luzy. musisz sobie wymienic lozysko pod mcpersonem. ja mam to samo. w polowie marca jade do kolegi na wymiane. mysle ze w okolicach 100zl (wraz z czescia i wymiana) powinienem sie zamknac... pozdro
****Volkswagen****Team****Łódź****
Avatar użytkownika
dr.pajchiwo
Czytacz
 
Posty: 85
Dołączył(a): 26 sie 2007, o 10:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez szmergiel » 4 mar 2008, o 17:58

jeżeli wali w dolnej części zawieszenia albo sworzeń albo końcówka drążka -> czułbyś coś na kierownicy, jeśli w górnej części to łożysko kolumny wraz z poduszką. wymienione wsze części po za tulejami metalowo gumowymi choć tu zamiast walić bardziej przypominałoby to strzały walenie krótkie jak metal o metal - określę to "ostrym dżwiękiem" RADA jedź na szarpaki do pierwszego lepszego diagnosty i wszystko wyjdzie. Co do robocizny samemu jeśli będziesz robił to w 100 PLN się zamkniesz wymiana (wym. sworznia+poduszka) jeszcze na czteropak starczy do miłej roboty. powodzenia ;-)
szmergiel
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 11 kwi 2007, o 21:50
Lokalizacja: Zduńska Wola

Postprzez rafi1.6 » 6 mar 2008, o 00:08

Widze że to dosyć popularne zjawisko w golfach. U mnie ten sam problem w przednim zawieszeniu. Stuka to mało powiedziane.Po równej nawierzchni delikatnie puka ale na dziurach to już wali niemiłosiernie. wymieniłem gumowe łożyska amorków i nic. dalej wali, bardziej z prawej. Czy to może być wina amortyzatora?
rafi1.6
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 23:48
Lokalizacja: SWIETOKRZYSKIE

Postprzez Tomas21 » 10 mar 2008, o 22:50

Mam ten sam problemik. I potwierdzam popularność tego zjawiska :-D
Tomas21
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 13:59
Lokalizacja: Łukta

Postprzez rafi1.6 » 10 mar 2008, o 23:54

Wymieniłem amorek. Pomogło :-)

[ Dodano: 2008-03-10, 22:57 ]
Mimo że miał 70% sprawności :evil: dodam że drugi ma 82% i zaczyna pukać :-x
rafi1.6
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 23:48
Lokalizacja: SWIETOKRZYSKIE

Następna strona

- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość