Witam, na jakiej wysokości powinno siedzieć auto na seryjnym zawieszeniu? zarówno przód jak i tył.
U mnie na przodzie, licząc od środka piasty do rantu błotnika, jest 35,5 cm, wydaje mi się że jest to trochę niżej niż normalnie. Założyłem oryginalne chlapacze na przód i nie wiem czy nie będę nimi zahaczał przy jakiś nierównościach, miedzy chlapaczem a podłożem jest 6-7cm.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
napewno nie będzie tak wysoko jak w oryginale. Np. u mnie w aucie z 1991 roku grudzień mam "wychechłane" sprężyny, które juz mi obniżyły auto o jakieś 20 mm, ale nie wymeiniam na nowe, bo nie chcę, aby samochód wyglądał jak "koza".
A jeżeli chodzi o chlapacze to napewno są z jakiegoś elastycznego plastiku, także jak lekko nimi przytrzesz to nic im się nie stanie.
A jeżeli chodzi o chlapacze to napewno są z jakiegoś elastycznego plastiku, także jak lekko nimi przytrzesz to nic im się nie stanie.
-

prezesik - Members
to zależy tez od rozmiaru felgi i opony. Wysokoć auta powinno się mierzyć od środka piasty do najwyższego rantu błotnika lub od podłoża do rantu błotnika.Groch367 napisał(a):jak sie nie myle to standardowa sprezyna powinna miec 35
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1