Witam .
Dziś zająłem się wymianą amortyzatorów , sprężyn , łożysk w przodzie . Po złożeniu wszystkiego okazało się , że jeden talerzyk odstaje od kielicha ok 1cm , a drugi do niego przylega . Wyczytałem gdzieś , że powinno troszkę odstawać . Rozebrałem i złożyłem obie strony jeszcze raz i wszystko jest tak jak trzeba , a dalej jest nie równo .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Masz górne poduszki starego typu? Tam, gdzie talerzyk dotyka blachy sprawdź, czy spod poduszki, a raczej z jej środka nie wylazło łożysko. Mogło Ci ono wyjść i nie wejść spowrotem na swoje miejsce, wtedy będzie ok 1 cm różnicy.
Niestety bez ponownej rozbiórki zawiechy się nie obejdzie. Zdejmij obie strony i porówna ze sobą kolejność montażu elementów.
Niestety bez ponownej rozbiórki zawiechy się nie obejdzie. Zdejmij obie strony i porówna ze sobą kolejność montażu elementów.
-

prezesik - Members
Mam jeszcze pytanie . Wsadziłem stare miseczki trzymające sprężynę w amortyzatorze .
Ponieważ przysłali mi od nowszego typu , mogą one być przyczyną ? Łożysko wygląda naprawdę ok i nie widać żeby odkleiło się od poduszki .
Ponieważ przysłali mi od nowszego typu , mogą one być przyczyną ? Łożysko wygląda naprawdę ok i nie widać żeby odkleiło się od poduszki .
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1