Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zawieszenie pod niskoprofilowe opony
Nie wiem czy jest taka możliwość, ale chciałbym porady czy jest takie zawieszenie, które wspomoże niskoprofilowe opony na felgach 15", żeby nie pękały co chwilę i żeby się wygodnie jeździło tak, żeby nie ściągało kierownicy?
-

faisca - Berbeć
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.6
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Zawieszenie pod niskoprofilowe opony
Sciąganie kierowcy to kwestia ustawienia zbieżności, podzespołów zawieszenia etc. Zastanawia mnie Twoje "wspomoże niskoprofilowe". Jak przywalisz w dziure to czy na serii czy na gwincie Ta-Beton możesz rozwalić i opone i felgę. Ja u siebie jeździłem na kicie Ta-Technix, było spoko, nie rozwaliłem niczego. Teraz latam na gwincie FK (jeszcze z helperami) i nie czuje żeby strasznie spadł poziom komfortu czy coś. Mi się jeździ nawet wygodnie 

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
no właśnie jak jeździłem na niskim profilu to mała dziurka czy koleina i ściąga nawet po zrobieniu zbieżności. Jak jeżdżę na stalówkach 14" z oponami o profilu 60 to wszystko jest ładnie i wygodnie 

-

faisca - Berbeć
- Paliwo: PB+LPG
Dziwne, ja jeździłem na kicie na 185/65/14 to było to samo co 195/50/15 

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
Może masz wywalony magiel? Albo Sz.P od ustawiania zbieżności nie chce się dokręcać śrub na drążkach.
Raczej coś z zawiasem/układem kierowniczym nie tak. Gdyby geometria zmieniała się tak radykalnie za każdym razem gdy trafisz na poprzeczną nierówność etc. co niektórzy mieliby wykupione karnety u diagnostów.
Raczej coś z zawiasem/układem kierowniczym nie tak. Gdyby geometria zmieniała się tak radykalnie za każdym razem gdy trafisz na poprzeczną nierówność etc. co niektórzy mieliby wykupione karnety u diagnostów.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Jak można to sprawdzić?
-

faisca - Berbeć