bo chce na glebe rzucic golfika??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zawieszenie gwintowane czy pasuje?
Witam panowie mam takie małe pytanko poniewaz mam oferte kupna zawieszenia gwintowanego od passata b4 w kombi 2.9 syncro i zastanawiam sie czy bedzie ono pasowac do mojego golfa 3 w cabrio?? prosze o dorade i jakie lepiej zawieszenie gwintowane czy sportowe
bo chce na glebe rzucic golfika??
bo chce na glebe rzucic golfika??- MierzejCab
- Berbeć
nie będzie pasowało a już zwłaszcza tył, syncro mają inny zawias z tyłu w porównaniu do "normalnych" wersji
różnice cen są niewielkie więc raczej gwint pakuj, zawsze to można puszczać coraz niżej i niżej, na kicie za wiele nie podziałasz
różnice cen są niewielkie więc raczej gwint pakuj, zawsze to można puszczać coraz niżej i niżej, na kicie za wiele nie podziałasz

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zawieszenie
aha no dzieki tak wlasnie myslalem ze nie pasuje duzo osob mowi zeby normalne amorki i sprezyny obnizajace bo na gwincie bedzie sztywny zadnej amortyzacji nie bede mial sam juz nie wiem brak pomyslu:(
- MierzejCab
- Berbeć
Re: zawieszenie
MierzejCab napisał(a):aha no dzieki tak wlasnie myslalem ze nie pasuje duzo osob mowi zeby normalne amorki i sprezyny obnizajace bo na gwincie bedzie sztywny zadnej amortyzacji nie bede mial sam juz nie wiem brak pomyslu:(
przy tańszym gwincie to się zgodzę. Ta Technix i Tuning Art nie mają praktycznie żadnej pracy, pingpong. MTS mimo tej samej półki cenowej jest jakościowo klasę wyżej, zupełnie inne wykonanie i przede wszystkim mimo że jest twardy, to pracuje sprężyście jak na zawieszenie przystało, a nie skacze na dołkach
amorki dużo lepsze są w MTSie.
Ew taka hybryda jak u mnie m.in., amortyzatory MTS a sprężyny TT. Wtedy nadal przyjemnie pracuje ale jest sztywniejszy trochę od całego MTSa.
A gwinty wyższej klasy to jeszcze zupełnie co innego
Zwłaszcza jak masz regulacje twardości-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak opuścisz gwint na sam dół to czy to technix czy koni wszystkie będą twarde bo siądą na odbojach i amor praktycznie nie pracuje. Ja mam u siebie KW który ma opinię raczej betonu ale wystarczy go podkręcić na tyle by mógł pracowac i moim zdaniem jest nawet bardzo komfortowy
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zawieszenie
dzieki wam za podpowiedz w takim razie bede szukal gwintu pozdrawiam 

- MierzejCab
- Berbeć
• Strona 1 z 1