zawieszenie czy kola??problem

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

zawieszenie czy kola??problem

Postprzez makaveli1986 » 13 lip 2011, o 13:33

witam....wiem ze ten problem był wiele razy omawiany ale nie jestem właśnie pewien co to może być dokładnie bo nie chce wszystkiego wymieniać aby było git....problem polega na tym ze powyżej 50km/h zaczyna być słyszalny dźwięk przy przednim zawieszeniu jakby bicie bądź stukanie....powyżej 100km/h ten dźwięk jest nie do wytrzymania bardzo głośny aż wydaje mi się ze podłoga się trzęsie.....a gdy hamuje trzęsie się kierownica....dodam ze nie ma znaczenia czy jadę prosto i czy skręcam w lewo bądź w prawo słychać go nadal(choć ten dźwięk jest jakby inny i może to przeguby)ale nie jestem pewien.....myślałem ze mogą być 3 przyczyny....łożyska ,opony hu...jowe albo przegub zew bądź wewnętrzne....może mi ktoś doradzić...
makaveli1986
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 5 mar 2011, o 14:51
Lokalizacja: Łódź

zawieszenie czy kola??problem

 

Postprzez prezesik » 13 lip 2011, o 20:11

- krzywe tarcze
- wywalone tuleje w wahaczu
- uszkodzone poduszki pod silnikiem
- niewyważone przednie koła
- jajo na oponie
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez makaveli1986 » 26 sie 2011, o 07:11

update

-tarcze proste
-kola wyważone
-tuleje w dobrym stanie
-poduszki wydaje mi sie ze rownież
-opony także nie są w złym stanie(tak myśle)

może jakieś inne propozycje bo już sam niewiem o co kaman...
pozdro
makaveli1986
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 5 mar 2011, o 14:51
Lokalizacja: Łódź


- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość