Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zawiecha tył obciera coś....
mam taki problem wstawilem nowe kola 215 40 r16 i otoz nigdzie nie obciera tylko z tylu po prawej stronie niby cos trze tak mi sie wydaje ze to o nadkole tylko teraz powiedzcie co zrobic by nie tarlo kupilem gumy w sprezyny wsadzilem jedna ale nic nie pomoglo.powiedzcie czy moze to byc gorne mocowanie amortyzatora tylne ktore sie wyrobilo ? dodam ze nie wiem czemu ale po tej stronie mam tak jakby lekko krzywo kolo od czego takie cos ?moze ma ktos jeszcz rysunek jak wyglada tylne zawieszenie.
- crakersiak
- Czytacz
hmm rczej trze o ranty opony nie wiem ile tego et a co to ma do tego mam pierscienie centrujace a rysunek chce tylnych amorow.
- crakersiak
- Czytacz
crakersiak, to w końcu "niby coś Ci obciera" czy tak tylo Ci się wydaje
Skoro obciera to powinieneś mieć jekieś ślady na oponie lub błotniku/nadkolu. Masz coś takiego
Wg. mnie nie może Ci obcierać tylko z jednej strony, no chyba że masz walniętą sprężynę lub amortyzator.
Górne mocowanie amortyzatora gdyby było zużyte to słyszałbyś raczej jakies stuki/udeżenia a nie obcieranie.
Obydwa koła z tyłu powinny być lekko pochylone (patrząc od tyłu, dół kól szerzej) Jeżeli u Ciebie widać na oko, że jedno jest bardziej pochylone to sprawdź łożyska. One mogą właśnie hałasować, a Ty możesz to odbierać jako obcieranie koła.
Skoro obciera to powinieneś mieć jekieś ślady na oponie lub błotniku/nadkolu. Masz coś takiego
Wg. mnie nie może Ci obcierać tylko z jednej strony, no chyba że masz walniętą sprężynę lub amortyzator.
Górne mocowanie amortyzatora gdyby było zużyte to słyszałbyś raczej jakies stuki/udeżenia a nie obcieranie.
Obydwa koła z tyłu powinny być lekko pochylone (patrząc od tyłu, dół kól szerzej) Jeżeli u Ciebie widać na oko, że jedno jest bardziej pochylone to sprawdź łożyska. One mogą właśnie hałasować, a Ty możesz to odbierać jako obcieranie koła.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
hej no z laczkiem 215 o napewno obciera oprzy progu o nadkole
jesli jest na seryjnej zawisze
trzeba było załozyc 2wie gumy
a et ma duzo do tarcia bo od et zalezy ile fela wystaje lub chowa w nadkole
wstaw fotki
trzeba było załozyc 2wie gumy
a et ma duzo do tarcia bo od et zalezy ile fela wystaje lub chowa w nadkole
wstaw fotki
-

TOMEK 84 - Members
TOMEK 84 napisał(a):hej no z laczkiem 215 o napewno obciera oprzy progu o nadkole
Tylko dlaczego obciera tylko z jednej strony i dlaczego autor topicu nie potrafi tego zlokalizować
Przecież takie obcieranie pozostawia wyraźne ślady na oponie więc wiekszego problemu z tym nie powinien miec
-

Repsol - Badacz tematu
mam wielu znajomych którzy latają golfami seatami itp
i wielu mówi ze im przyciera z którejs strony i nic nie mogą poradzic mi taz przycierało ole jezdze na 17tkach 205\40 i tylko go usztywniłem i nic nie przyciera
pozatym na innych forach tez był poruszany ten temat ze przyciera a autko jest 100% nie bite i nie ma wytłumaczenia dlaczego.......
i wielu mówi ze im przyciera z którejs strony i nic nie mogą poradzic mi taz przycierało ole jezdze na 17tkach 205\40 i tylko go usztywniłem i nic nie przyciera
pozatym na innych forach tez był poruszany ten temat ze przyciera a autko jest 100% nie bite i nie ma wytłumaczenia dlaczego.......
-

TOMEK 84 - Members
- crakersiak
- Czytacz
ja z tylu mam kapciochy 215/40/16 seryjne amorki i sprezyny -40 w sprezynach gumy i jak z tylu wsiada 2 osoby nci nie ociera
ET35 i miodzio
ET35 i miodzio-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):ja z tylu mam kapciochy 215/40/16 seryjne amorki i sprezyny -40 w sprezynach gumy i jak z tylu wsiada 2 osoby nci nie ocieraET35 i miodzio
tez mam et 35 w swoich 17tkach 205\40 i nic nie trze
-

TOMEK 84 - Members