Witam.
Ostatnio kupiłem sobie spreżynki -40,
Wymieniłem przód - szło cieżko ale jakos poszlo.
Natomiast dziś trafiłem na taki problem..
Wyciągnełem amortyzator (tylni)
Poodkrecałem każdą śrube i niestety górny talerzyk nie chce zejść stukałem młotkiem , próbowałem wszystkiego.. jest nad tym talerzykiem jakas nakładka srebrna , myślałem że ją sie odkręca ale ma luzy na gwincie, gdy wpuściłem troche środka odrdzewiającego to przeplyna bez problemu na dól... Co go zatrzymuje? Czemu nie moge tego zdjąć ? Sa jakies specjalne klucze do tego?
Tutaj zamieszczam foty :
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Musisz ja wybić.Ścisznij mocniej sprężynę wsadz klucz między talerzyk a tą nakładkę i młotkiem uderz.
Niżej kilka porad...
dane-techniczne-i-porady/wymiana-seryjnych-amortyzatorow-zawieszenia-gwintowanego-t20556.html
Niżej kilka porad...
dane-techniczne-i-porady/wymiana-seryjnych-amortyzatorow-zawieszenia-gwintowanego-t20556.html
-

Pascal - Members
nie da sie wsadzic miedzy nia a talerzyk klucza.. ten talerzyk w ogole nie schodzi .. jakby ta nakladka byla scalona z talerzykiem.. talerzyk nie idzie ani w gore ani w doł.
Miedzy talerzykiem a ta nakladka biłem srubokretem plaskim + młotek i nic nie szło..
Po prostu trzeba to wybic?
Miedzy talerzykiem a ta nakladka biłem srubokretem plaskim + młotek i nic nie szło..
Po prostu trzeba to wybic?
- Malakas
- Czytacz
A kreci sie na gwincie? Wez jakimis szczypcami i poruszaj. Albo poloz poziomo to na czyms metalowym np.mlotku a drugim mlotkiem stukaj w to dookola obracajac zarazem... Na bank zejdzie 

-

Karol B. - Members
-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1