Cześć.
1. Po wymianie łożysk McPhersona trzeba ustawiać na nowo zbieżność?
2. Uderzenie lewym/prawym kołem w krawężnik może przestawić zbieżność na tyle, że aby jechać prosto kierownica musi być skręcona dość mocno w lewo?
3. Po wymianie paska wspomagania trzeba ustawiać na nowo zbieżność?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana paska wspomagania/McPhersona/krawężnik, a zbieżność
Ostatnio edytowano 21 kwi 2012, o 21:20 przez Sekate, łącznie edytowano 1 raz
-

Sekate - Badacz tematu
Sekate napisał(a):2. Uderzenie lewym/prawym kołem w krawężnik może przestawić zbieżność na tyle, że aby jechać prosto kierownica musi być skręcona dość mocno w lewo?
Skoro masz taki objaw po tym incydencie to znaczy ze coś sie musiało podziałać niedobrego.. Najlepiej obadać sprawę czy czasem coś nie jest pokrzywione...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Właśnie o to chodzi, że nie wiem czy było uderzone czy nie. Robię małe dochodzenie odnośnie skradzionego hokeja. Mam pewną teorię tylko chcę się upewnić.
-

Sekate - Badacz tematu
po wymianie paska nic nie trzeba ustawiac.. a nie sciaga cie gdzies na boki??? moze wahacz zgiety albo drazek kierowniczy..
-

pandamian21 - Badacz tematu
Ściągało mnie zawsze na lewo.
Problem z kierownicą pojawił się własnie po wymianie łożysk McPhersona i paska wspomagania. Stąd te pytania, problem z krawężnikiem to tylko teoria.
Problem z kierownicą pojawił się własnie po wymianie łożysk McPhersona i paska wspomagania. Stąd te pytania, problem z krawężnikiem to tylko teoria.
-

Sekate - Badacz tematu
A jak były wymieniane mcpersony? Jeśli amorki były ruszane to kąt kół się zmienił i dlatego Cię ciągnie...
-

Karol B. - Members
Ludzie, proszę czytajcie
Chodzi mi o sam skręt kierownicy jak jadę prosto, bo ściągać to zawsze mnie ściągało.
Chodzi mi o sam skręt kierownicy jak jadę prosto, bo ściągać to zawsze mnie ściągało.-

Sekate - Badacz tematu
Sekate napisał(a):Ludzie, proszę czytajcieChodzi mi o sam skręt kierownicy jak jadę prosto, bo ściągać to zawsze mnie ściągało.
Kolego jeżeli mechanior nie odkręcił całego mcphersona tylko samą zwrotnice to musisz jechać na zbieżność bo został przestawiony kąt koła. Tak, będzie Cię ściągało.
Nie tyle zbieżność się przestawi, ale również może się skrzywić zwrotnica, mcpsherson, wahacz, stabilizator. Jeżeli było uderzenie w koło to musisz to sprawdzić.
Pozdrawiam
- boleK1315
- Czytacz
• Strona 1 z 1