Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Diego napisał(a):skrzywiony wahacz...jaki kupic?? cos niedrogiego w miare dobrego??? a może kupić uzywany i dokupic tuleje???
Zależy ile masz pieniążków...
Coś niedrogiego równa się kiepska jakość materiału z jakiego został element wykonany.
Idź na szrot i zapytaj o wahacz do mk3. Tylko uważaj co by Ci od mk2 nie wcisnęli..
Co ori to ori.
A i tak czy siak musiałbyś kupić nowe tuleje .

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
no tylko na szrocie wiadomo jak to może być, może byc krzywy albo juz zmęczony, mikropęknięcia itp?? no tak tuleje w tych tanszych pewnie szybko do wymiany pojdą...
więc nie wiem czy ryzykowac ze szrotu czy kupić nowy lecz jednak nie za wysokiej kasy?????? ktoś jednak się dołączy?? a może wyprostuje swój, tak mi nieśmiało podpowiadał koles u którego sprawdzałem zawieche:) podpowiedzcie coś
więc nie wiem czy ryzykowac ze szrotu czy kupić nowy lecz jednak nie za wysokiej kasy?????? ktoś jednak się dołączy?? a może wyprostuje swój, tak mi nieśmiało podpowiadał koles u którego sprawdzałem zawieche:) podpowiedzcie coś- Diego
- Czytacz
ja kupilem nowy FAGa z tulejkami już wprasowanymi również FAGa i do tego nowy sworzeń SWAGa. Całkowity koszt 108zł na miejscu w sklepie.
-

gello1 - Gaduła
ja bym wziął dobrą używkę ori ostatnio to przerabiałem wbiłem do kumpla na szrot i mi wyciągnął jak nie masz daleko do mnie to pisz PW. Ja dałem u niego 20zł za wahacz 

-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Diego napisał(a):może wyprostuje swój, tak mi nieśmiało podpowiadał koles u którego sprawdzałem zawieche
Dziad z tego kolesia. Niżej dam uzasadnienie
gello1 napisał(a):Całkowity koszt 108zł na miejscu w sklepie.
Jak czytam takie coś to mi sie źle robi.
Napisze krótko : wahacz to element zawieszenia (jakże ważnego) ktorego nie wypada "drutować". Tym bardziej jesli kosztuje max 100 zł.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
mam ori 100% prosty z mojego auta, mogę oddać za 20 zł z tulejami używanymi, jak coś to pisz na PW
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
uderzenie było w krawęznik na skręconych kołach... gałka na sprawdzeniu nie ujawniła sie tzn była dobra bez luzów na szrpakach. co jeszcze mogło pójsc prócz tego i jak to sprawdzic..
?? a jak połoske najlepiej sprawdzić???jak jechałem to nic nie biło chodz jechałem 80/h. dzieki koledzy za oferty ale już kupiłem. używkę ori.kurde jakby ktoś z małopolski był to za takie pieniądze bym kupił chetnie. ale dobrze wiezięc ze tacy pomocni jesteście i do tego dobre ceny 
?? a jak połoske najlepiej sprawdzić???jak jechałem to nic nie biło chodz jechałem 80/h. dzieki koledzy za oferty ale już kupiłem. używkę ori.kurde jakby ktoś z małopolski był to za takie pieniądze bym kupił chetnie. ale dobrze wiezięc ze tacy pomocni jesteście i do tego dobre ceny 
- Diego
- Czytacz
Diego napisał(a):co jeszcze mogło pójsc prócz tego i jak to sprawdzic..??
mi przy podobnym uderzeniu poszło wahacz/półoś/gałka - może jeszcze np. drążek kierowniczy, łożysko, przeguby ...
załóż wahacz i jedź na diagnostykę - u mnie za free robią przegląd zawieszenia
Diego napisał(a): z małopolski był to za takie pieniądze bym kupił chetnie
ja mieszkam na granicy małopolski/śląska a kumpla mam k. Oświęcimia
-

greg001 - Gaduła
a to luz:) widze ze SBL rej, też taką miałem jak kupowałem swojego:) no tak zrobie po poskładaniu pojade na sprawdzenie ale jedynie co sprawdzą to pewnie czy prosty drążek kier.... bo połoś jak sprawdzą??? no chyba ze luży na gałce itp
- Diego
- Czytacz
na diagnostyce całe zawieszenie ci sprawdzą, no a półośkę jedynie możesz wzrokowo sprawdzić podczas wymiany wahacza jak będziesz miał podniesione auto to kręć nią i jak bardzo będzie skrzywiona to powinieneś zauważyć ( auto na luzie musi być ) - ja swoją skrzywiłem tak ze o podwozie ocierała
-

greg001 - Gaduła
• Strona 1 z 1