Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Usztywnienie KIT-a
jak w temacie. Jak można usztywnić zawieszenie sportowe KIT firmy ta-technix ? chce auto dać w dół lecz jak daje je niżej to pożniej mam problem z obcieraniem o ranty.... w spręzynach mam już gumy... może odboje na trzpieniu amortyzatora ?
- greg_117
- Gaduła
Jak chcesz dać je w dół? Skoro masz kita a nie gwint to chyba jedynym wyjściem jest wsadzenie kilku worków cementu do bagażnika
Jak masz problem z rantami to albo je zaginasz albo zmieniasz felgi. A gumy z tych sprężyn to wsadź sobie... no, w inne miejsce niż jest teraz. Bo skoro sprężyna zaprojektowana jest do pracy np 5 zwojów, a nagle pakujesz między nie gumę i pracują tylko 3, to kwestia czasu kiedy coś pierdzielnie
Jak za miękko to sztywne sprężyny + sztywne amortyzatory, a nie drut na drucie drutem pogania..
Jak masz problem z rantami to albo je zaginasz albo zmieniasz felgi. A gumy z tych sprężyn to wsadź sobie... no, w inne miejsce niż jest teraz. Bo skoro sprężyna zaprojektowana jest do pracy np 5 zwojów, a nagle pakujesz między nie gumę i pracują tylko 3, to kwestia czasu kiedy coś pierdzielnie
Jak za miękko to sztywne sprężyny + sztywne amortyzatory, a nie drut na drucie drutem pogania..
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nie wiem, z tego co kojarzę to TT jest najsztywniejszy z tych tańszych sprężyn, jeżeli mówisz że masz za miękko to albo są wysrane te sprężyny, albo wcale nie TT. Ew złachane/wylane amortyzatory, ale skoro mówisz że są nowe...
http://www.mapet-tuning.com/sklep/zawie ... 6rd25a2bf1 MTS albo TT
http://www.mapet-tuning.com/sklep/zawie ... 6rd25a2bf1 MTS albo TT
-

Opik - Members
Amory są .... sprężyny prawdopodobnie bo nawet kiedy zmieniałem stare wylane amory na nowe to normalnie te sprężyny dociskałem ręką w dół i zakładałem talerzyk + guma i zakręcałem .....
aaa i jak miałem wylane amorki to jezdziłem na takich przez okolo miesiąc i stąd zapewne takie springi zrobiły słabe .....
aaa i jak miałem wylane amorki to jezdziłem na takich przez okolo miesiąc i stąd zapewne takie springi zrobiły słabe .....
- greg_117
- Gaduła
...........
nie mam więcej pytań
wybierz sobie mts albo ta technix z tej stronki co podesłałem, przy czym bierz pod uwagę że mts jest bardziej komfortowy (i tak sztywniejszy od serii).
I jeszcze sprawdź czy z amorkami na pewno wszystko w porządku, bo też mogły dostać po dupie jak jeździły na sprężynach z kanapy babci
nie mam więcej pytań
wybierz sobie mts albo ta technix z tej stronki co podesłałem, przy czym bierz pod uwagę że mts jest bardziej komfortowy (i tak sztywniejszy od serii).
I jeszcze sprawdź czy z amorkami na pewno wszystko w porządku, bo też mogły dostać po dupie jak jeździły na sprężynach z kanapy babci
-

Opik - Members
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-