Witam
Skromne pytanko, gdzie w naszych golfach reguluje się pochylenie kół przód? na sworzniu, górnym mocowaniu amorków czy na tych dwóch śrubach, które łączą amorek z piastą?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Karol B. - Members
Czy mogę prosić o rozwinięcie tematu?
Dopiero co założyłem u siebie gwint MTS Technik V3, który okazał się dość miękki. Po skręceniu gwintu, auto oparło się na oponach (nadkole). Więc podniosłem auto na gwincie, żeby dawało się nim jeździć. Kapcie są dość szerokie bo 185/50/15, ale niestety nie mam w tej chwili gotówki żeby zamienić na coś węższego.
Więc doraźnie kombinuję z zagięciem nadkoli (ewentualnie podcięciem ich) + negatyw, uchroniłoby to opony przed ścinaniem, co ma miejsce przy obecnej konfiguracji (obie opony tylne ścina nadkole przy każdym większym wyboju na drodze)
Proszę o ewentualne rady, co mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić.
P.S.
Zamysł jest taki, że auto ma maksymalnie leżeć, więc podniesienie auta w górę na gwincie odpada
Dopiero co założyłem u siebie gwint MTS Technik V3, który okazał się dość miękki. Po skręceniu gwintu, auto oparło się na oponach (nadkole). Więc podniosłem auto na gwincie, żeby dawało się nim jeździć. Kapcie są dość szerokie bo 185/50/15, ale niestety nie mam w tej chwili gotówki żeby zamienić na coś węższego.
Więc doraźnie kombinuję z zagięciem nadkoli (ewentualnie podcięciem ich) + negatyw, uchroniłoby to opony przed ścinaniem, co ma miejsce przy obecnej konfiguracji (obie opony tylne ścina nadkole przy każdym większym wyboju na drodze)
Proszę o ewentualne rady, co mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić.
P.S.
Zamysł jest taki, że auto ma maksymalnie leżeć, więc podniesienie auta w górę na gwincie odpada

- nahh
- Berbeć
Paweu_mk3 napisał(a):nahh napisał(a):Proszę o ewentualne rady, co mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić.
Roluj ranty nadkoli , kup twarde odboje i powinno już mniej dobijać.
Będę szukał kogoś w Łodzi lub okolicach kto ma rolkę i mógłby użyczyć.
Odboje - masz na myśli gumy założone na amortyzatory? Te które znajdują się pomiedzy amorem i kielichem? (patrząc od dołu)
- nahh
- Berbeć
• Strona 1 z 1