Mam taki problem, że przy skręcie w prawo lub w lewo obojętne czy cofam czy jadę do przodu, ale tylko jak jadę powoli, czuję jak prawe koło się "ślizga", podejrzewam że wina może leżeć w wyrobionej końcówce drążka.Mam rację?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
"uślizg" koła
Witam wszystkich
Mam taki problem, że przy skręcie w prawo lub w lewo obojętne czy cofam czy jadę do przodu, ale tylko jak jadę powoli, czuję jak prawe koło się "ślizga", podejrzewam że wina może leżeć w wyrobionej końcówce drążka.Mam rację?
Mam taki problem, że przy skręcie w prawo lub w lewo obojętne czy cofam czy jadę do przodu, ale tylko jak jadę powoli, czuję jak prawe koło się "ślizga", podejrzewam że wina może leżeć w wyrobionej końcówce drążka.Mam rację?-

e-piotrek - Czytacz
No nie wiem, mi slizga a mam nowe galki kierownicze, nowe galki nosne ( od wachacza ) i ustawiona zbierznosc i katy. Z ty ze mam podniesone auto, choc przed wymiana bylo duzo gorzej.
Ostatnio edytowano 18 maja 2014, o 12:19 przez murgen, łącznie edytowano 1 raz
-

murgen - Gaduła
e-piotrek, Może masz po prostu zjechane opony,i przy skręcie nie "kleją" się do asfaltu,i stąd uślizg koła.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
geometria
! do ustawienia 
! do ustawienia 
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
byłem dzisiaj w warsztacie samochodowym (robią tam też przeglądy tech.) sprawdzili i powiedzieli że amortyzatory z prawej strony (tylni i przedni) są do wymiany, no a jak się wymienia z jednej, to i z drugiej strony trzeba.Jak myślicie, może to być wina złych amortyzatorów?
-

e-piotrek - Czytacz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
w sprawie geometrii nic się nie wypowiadali, jedynie że jak zamontują nowe amortyzatory to i tak w tedy ją ustawią, bo trzeba.No i nie wiem czy mnie robią na szaro czy nie.Za robociznę (wymiana amortyzatorów)wołają 50 zł.Części ja muszę kupić.Za ustawienie samej geometrii i tak pewnie by tyle wzięli.
-

e-piotrek - Czytacz
• Strona 1 z 1