Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylnia belka
Witam. Mam wybite tuleje w tylniej belce i musiałbym je wymienic i tu własnie jest problem bo chce miec z tyłu tarcze (obecnie mam bebny) i pytanie: musze kupowac belke np z 1.8 czy do tej belki z 1.4 bez problemu załoze tarcze z zaciskami? Bo po co wymieniac tuleje w belce która bede musiał wymienic.
-

89matt - Gaduła
dokładnie tak jak mówisz
wystarczy ze kupiśz ilnki hamulcowe czopy z tarczami i zaciskami i ewentualnie korektor siły hamowania to wsztstko
tarcze pasują też z mk2
pozdro
wystarczy ze kupiśz ilnki hamulcowe czopy z tarczami i zaciskami i ewentualnie korektor siły hamowania to wsztstko
tarcze pasują też z mk2
pozdro
-

TOMEK 84 - Members
chyba mniej roboty bedziesz mial jak kupisz caa belke z tarczami i koszty pewnie tez mniejsze niz na czesci.
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

TOMEK 84 - Members
z tego co sie orientuje to 1.4 nie mialy korektora sily hamowania. nie wiem czy wszytskie ale ABD raczej nie maja. Na moje oplaca sie bardziej kupic cala belke w Twoim wypadku. Sam przerabialem bebny na tarcze i w sumie w godzinke idzie to zrobic bez zmiany belki jak sie ma wszytskie graty pozdro
-

Imper - Members
imper dokładnie godzinka i wszystko na miejscu jak przewody hamulcowe ładnie puszczą he he
umnie siedzi belka z 1.8 gt kompletna z korektorem linkami ... dałem za ną 200zł
umnie siedzi belka z 1.8 gt kompletna z korektorem linkami ... dałem za ną 200zł

-

TOMEK 84 - Members
w sobotę wymieniałem tuleje w tylnej belce - robota na cały dzień ale pomógł mi pewien artykuł: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=206854
zapłaciłem za tuleje 30zł/szt. + płyn hamulcowy + nowe śruby M12 12.9 z nakrętkami zagniatanymi lub szpilki z nakrętkami z wkładkami PA (samokontrujące) to wszystkie koszty jakie poniosłem.
Ja wyciągnąłem całą belkę i to było najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie.
zapłaciłem za tuleje 30zł/szt. + płyn hamulcowy + nowe śruby M12 12.9 z nakrętkami zagniatanymi lub szpilki z nakrętkami z wkładkami PA (samokontrujące) to wszystkie koszty jakie poniosłem.
Ja wyciągnąłem całą belkę i to było najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie.
nie jestem mechanikiem samochodowym a kanał to widziałem kiedyś u kolegi.
- Taiszo
- Czytacz
Sory za odkop.....Ale mam małe pytanko...cz podczas zmiany belki z 1,8 bębny na belkę z 1,8 gt tarcze trzeba zmieniać linki??? Pytam bo nie wiem a bede teraz na dniach zmieniał...Reszta z tego co czytałem pasuje ale jedni pisza że linki trzeba a inni że nie....Pozdro
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem 

-

wydym1 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1