Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylne zawieszenie
Witam! Ostatnio jak jechałem z paroma osobami to po prawej tylnej stronie przy jakiś nierównościach to trze mi się opona ( nie wiem o co) gdyż czuć chwilę później zapach palonej gumy. Mógłby mi ktoś powiedzieć jaka jest tego przyczyna i ile mniej więcej kosztuje tego naprawa? Pozdrawiam!
- sponsi
- Czytacz
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Też tak mam i też z prawej strony
Przy komplecie osób na większych nierównościach opona lekko czasem przytrze o rant nadkola, dlatego muszę lekko je sklepać i nie będzie problemu. A wali gumą właśnie przez to, tarcie i te sprawy
Jeszcze zależy jakie masz dokładnie koła, bo może to coś innego.
Przy komplecie osób na większych nierównościach opona lekko czasem przytrze o rant nadkola, dlatego muszę lekko je sklepać i nie będzie problemu. A wali gumą właśnie przez to, tarcie i te sprawy
Jeszcze zależy jakie masz dokładnie koła, bo może to coś innego.-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sponsi napisał(a):Opony 15 z tego co pamiętam.
To rzeczywiście dużo pomogłeś
Sprawdź szerokość felgi, ET, szerokość i profil opony, bez tego ani rusz 
-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no więc spojrzyj gdzie są na oponie i nadkolu lub na kolumnie ślady od ocierania i opisz tu. Ale ET jest jeszcze konieczne do oceny i widoczne wytłoczone w centrum felgi, w granicach 35-45 jesli będzie to jest ok. Ogólnie musisz sie zorientować czy ociera dlatego że opona za dużo wystaje czy dlatego że zawieszenie już całkiem siedzi
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a): Ogólnie musisz sie zorientować czy ociera dlatego że opona za dużo wystaje czy dlatego że zawieszenie już całkiem siedzi
w tym sęk, majster :..
aha, i piszę się spójrz
po niedzieli przejadę się do mecha i niech on to ocenia. Pewnie chodzi o zawieszenie, bo wiem jak jeżdżę i nie zazdroszczę memu zawieszeniu
Yo!- sponsi
- Czytacz
witam
Podepne sie pod temat, ale ja z innej beczki, zamierzam wyremontować tylne zawieszenie. Amorki już wymieniłem ale nie jestem pewny co dokładnie można wymienić w tylnej belce ? Wiem że sa tuleje metalowe -gumowe które idą w belkę ale są jakies inne elementy które można wymienic przy takim remoncie ?
Z góry dzieki za odp.
Podepne sie pod temat, ale ja z innej beczki, zamierzam wyremontować tylne zawieszenie. Amorki już wymieniłem ale nie jestem pewny co dokładnie można wymienić w tylnej belce ? Wiem że sa tuleje metalowe -gumowe które idą w belkę ale są jakies inne elementy które można wymienic przy takim remoncie ?
Z góry dzieki za odp.
- Casian
- Berbeć
Jak napisałeś są tam tuleje i w belce to jest wszystko. Ewentualnie można wymienić górne mocowania amortyzatora takie dwie gumki z dołu i z góry 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
AdiK__ napisał(a):Jak napisałeś są tam tuleje i w belce to jest wszystko. Ewentualnie można wymienić górne mocowania amortyzatora takie dwie gumki z dołu i z góry
To juz wymieniłem. Teraz szukam stuków z tyłu, więc padło właśnie na te tuleje w belce.
- Casian
- Berbeć
• Strona 1 z 1