tuleje

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

tuleje

Postprzez golfik60 » 23 mar 2009, o 19:25

taj jak w temacie... czy do wymiany tulei wahacza musze równierz kupić prowadnice śruby tej co jest w środku w tulei?
Avatar użytkownika
golfik60
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 00:48
Lokalizacja: Koszalin

tuleje

 

Postprzez Laska_VSV » 23 mar 2009, o 19:53

Nie koniecznie... W 8 na 10 przypadkow wyciagasz stare i wkladasz do nowej tuleji.. kupujesz nowe jesli tuleje sie zapiekly i nie mozna ich wyjac ze starej tuleji bez ich zniszczenia...
OBADAJ MOJEGO CZARNUCHA : moj-golf/moj-czarnuch-t14951-60.html
Avatar użytkownika
Laska_VSV
Czytacz
 
Posty: 108
Dołączył(a): 31 sty 2009, o 00:08
Lokalizacja: Olsztyn
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez golfik60 » 23 mar 2009, o 21:27

z co z samą śrubą? moge użyć tej starej czy lepiej kupic nową?
Avatar użytkownika
golfik60
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 00:48
Lokalizacja: Koszalin

Postprzez marcinkoz2910 » 23 mar 2009, o 22:06

golfik60 napisał(a):z co z samą śrubą? moge użyć tej starej czy lepiej kupic nową?
zawsze lepsza nowa

wczoraj pisałem z kolesiem o tych śrubach i kupił dziś w ASO 7zł za sztukę
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Laska_VSV » 23 mar 2009, o 22:24

Jak sa w dobrym stanie (nie maja korozjii i dobry gwint) to bym stare pchal..te sruby sa bardzo mocne i sa przystosowane do duzych przebiegow i lat pracy...
OBADAJ MOJEGO CZARNUCHA : moj-golf/moj-czarnuch-t14951-60.html
Avatar użytkownika
Laska_VSV
Czytacz
 
Posty: 108
Dołączył(a): 31 sty 2009, o 00:08
Lokalizacja: Olsztyn
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pawel601 » 24 mar 2009, o 08:08

marcinkoz2910 napisał(a):
golfik60 napisał(a):z co z samą śrubą? moge użyć tej starej czy lepiej kupic nową?
zawsze lepsza nowa

wczoraj pisałem z kolesiem o tych śrubach i kupił dziś w ASO 7zł za sztukę



eh Tym kolesiem to ja jestem :D

tak śruby w ASO kosztują dokładnie 6,30 zł a w sklepie ze śrubami ojciec zapłacił 1,30zł za 2 sztuki :)

Sa wytrzymałe bo są twarde.

Jakbyś potrzebował skok gwintu i twardość śruby daj znać :)

W sklepach ze śrubami wszystko dobiorą kupiłem identyczne :)
Avatar użytkownika
pawel601
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 27 mar 2008, o 19:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Postprzez marcinkoz2910 » 24 mar 2009, o 13:16

pawel601, lekkie nie domówienie :cwaniak:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez golfik60 » 24 mar 2009, o 17:07

pawel601, jeśli możesz to podaj skok gwintu,długość, średnice i twardości to kupie jednak nowe tyle to nie zbiednieje
Avatar użytkownika
golfik60
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 00:48
Lokalizacja: Koszalin

Postprzez pawel601 » 24 mar 2009, o 17:39

śruba pionowa ... 12x 1,5 twardość 10.9 długość śruby 7,4 cm długośc gwintu 4 cm

śruba pozioma... 12x 1,5 twardość 10,9 długośc śruby 8,2cm długość gwintu 4cm
Avatar użytkownika
pawel601
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 27 mar 2008, o 19:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Postprzez golfik60 » 24 mar 2009, o 19:48

wielkie dzieki punkcik
Avatar użytkownika
golfik60
Badacz tematu
 
Posty: 198
Dołączył(a): 5 mar 2008, o 00:48
Lokalizacja: Koszalin

Postprzez pawel601 » 24 mar 2009, o 20:45

Proszę Bardzo :)
Avatar użytkownika
pawel601
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 27 mar 2008, o 19:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk


- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości