Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Trzeszczenie w tylnym zawieszeniu
Witam forumowiczów, dziś zmieniałem koła i przy podnoszeniu auta (tył prawa strona, od strony pasażera) usłyszałem dziwne trzeszczenie, identyczny dźwięk jest jak wjeżdżam na progi zwalniające lub dociskam tył auta i puszczam i pytanie czy to coś poważnego? zużyte jakieś gumy czy mocowanie amortyzatora, sprężyna?? amorki były wymieniane nie cały rok temu. Pozdrawiam
- foksik123
- Czytacz
coś trzeba dokręcić czy do wymiany??
[ Dodano: 2012-06-22, 18:13 ]
sprężyna jest cała, w górne części amorka widzę jakieś gumy i są w nie ciekawym stanie może to to??
[ Dodano: 2012-06-22, 18:13 ]
sprężyna jest cała, w górne części amorka widzę jakieś gumy i są w nie ciekawym stanie może to to??
- foksik123
- Czytacz
Weź podnośnik i sprawdź czy w trakcie podnoszenia najpierw w górę idzie buda a koło do pewnego momentu jest na glebie czy lekko się unosi i opada bo z opisu wnioskuję że staje amor

-

pietrasiak2 - Members
Najpierw podnosi się buda później koło tak jak powinno być
ten dźwięk ujawnił się kilka godzin temu
[ Dodano: 2012-06-22, 19:58 ]
dobra problem jak na razie rozwiązany, metodą prób i błędów
zdjąłem gumowe obręcze ze sprężyn i popsikałem od góry olejem do gwintowania. I trzeszczenie ustąpiło 
ten dźwięk ujawnił się kilka godzin temu [ Dodano: 2012-06-22, 19:58 ]
dobra problem jak na razie rozwiązany, metodą prób i błędów
zdjąłem gumowe obręcze ze sprężyn i popsikałem od góry olejem do gwintowania. I trzeszczenie ustąpiło 
- foksik123
- Czytacz
• Strona 1 z 1