Witam, zauważyłem ostatnio dość denerwujący problem, a mianowicie podczas skręcania słychać denerwujące trzeszczenie zawieszenia, prawdopodobnie górne mocowanie sprawia problem, co ciekawe tak się dzieje tylko z lewej strony, dzieje się to tylko gdy jadę wolno, i np. przez "leżących policjantów", w tylnim prawym kole też to słychać, lecz tylko jak ktoś siedzi z tyłu...
Co to może być w obu przypadkach, i czy samemu to zrobi jak będzie taka potrzeba?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Trzeszczące zawieszenie
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
- piotrek1692
- Czytacz
1. Sprawdź pod maską i w kufrze mocowanie amorów.
2. Podlewaruj tył sprawdź luzy na belce tuleje
3 . Podnieś też przód , sprawdź tylne tuleje met/guma wahacza przedniego i łożyska amora i czy przy skręcie sprężyna nie przeskakuje i czy leży na zamkach
2. Podlewaruj tył sprawdź luzy na belce tuleje
3 . Podnieś też przód , sprawdź tylne tuleje met/guma wahacza przedniego i łożyska amora i czy przy skręcie sprężyna nie przeskakuje i czy leży na zamkach

-

pietrasiak2 - Members
Nie widzę różnicy żadnej czy źle czy nie, po prostu nie mam pojęcia o tym w ogóle 

- piotrek1692
- Czytacz
To podjedź na stację diagnostyczną , wezną go na szarpaki i zdiagnozują zapłacisz 20-30 zeta wykryją luzy i sprawdzą sprawność amorów 

-

pietrasiak2 - Members
Na amortyzatory mam fakturę i były zmieniane ok 3 miesięcy temu, ale same amortyzatory nic poza tym raczej nie było ruszane.
- piotrek1692
- Czytacz
Ja tego nie wymieniałem, kupiłem już takiego i w teczce z rachunkami i fakturami była jedna za amortyzatory, na nic więcej nic nie było.
- piotrek1692
- Czytacz
Rozumiem . sprawdź to w stacji , co mogę ze swojej strony pomóc? Jeżeli nie wykrywasz "luzów" . To podjedź na diagnostykę . Sorry ... 

-

pietrasiak2 - Members
Ok, dzięki za wskazówkę, wiem chociaż co robić
Luzów nie czuć, nic się nie dzieje poza tym trzeszczeniem, reszta ok.
Pozdrawiam
Luzów nie czuć, nic się nie dzieje poza tym trzeszczeniem, reszta ok.
Pozdrawiam
- piotrek1692
- Czytacz
• Strona 1 z 1