Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sworzeń wahacza zwrotnicy
Mam do wymiany sworzeń wahacza zwrotnicy z dwóch stron. Czy można to zrobić samemu i czy konieczne jest później ustawienie zbierzności kół?
- francuzz
- Berbeć
ja zmieniałem sam nie jest to trudna sprawa
z tego co wiem nie powinien sie zmienic kąt bo na sworzniu nie ma regulacji kąta ustawienia koła.
z tego co wiem nie powinien sie zmienic kąt bo na sworzniu nie ma regulacji kąta ustawienia koła.
-

arek ryba - Members
arek ryba napisał(a):ja zmieniałem sam nie jest to trudna sprawa
no jak NIE jak TAK...na sworzniu ustawia sie nie wielka róznicę w minutach a na łaczeniu amora ze zwrotnica jak jest odchyłka w stopniach...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
możesz spokojnie wymienić samemu.
nawet bez kanału to nie problem.
masz tam cztery śruby, wystarczy je odkręcić, co czasem stanowi problem bo są zardzewiałe, ale dobrze się zaprzyj i muszą pójść, jeżeli ktos przed tobą nie zrobił lipy i nie wstawił jakiś beznadziejnych śrub to nie powinny się ukręcić.
Dlatego jak masz kupować sworzeń to kup w zestawie ze śrubami.
jak odkęcisz śruby zostaje ci tylko wyjęcie cłego sworznia i włożenie nowego:)
pokombinuj a napewno się uda
Po wymianie tak jak juz ci wczesniej koledzy napisli pojedź na ustawienie zbieżności.
powodzenia
nawet bez kanału to nie problem.
masz tam cztery śruby, wystarczy je odkręcić, co czasem stanowi problem bo są zardzewiałe, ale dobrze się zaprzyj i muszą pójść, jeżeli ktos przed tobą nie zrobił lipy i nie wstawił jakiś beznadziejnych śrub to nie powinny się ukręcić.
Dlatego jak masz kupować sworzeń to kup w zestawie ze śrubami.
jak odkęcisz śruby zostaje ci tylko wyjęcie cłego sworznia i włożenie nowego:)
pokombinuj a napewno się uda
Po wymianie tak jak juz ci wczesniej koledzy napisli pojedź na ustawienie zbieżności.
powodzenia
- yelonec
- Czytacz
• Strona 1 z 1