Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stuki z zawiaszenia?!
zdazaylo mi sie wjechac w diure na naszych ekstra drogach, co poskutkowalo przestawieniem kata pochylenia kola... bylem u mechanika kat ustawil ale teraz cos bije, a wczesniej gdy kolo bylo "pochylone" to tego nie bylo. pojawia sie takie jednostajne bicie puk puk puk, ale problemu nie ma podczas jazdy na luzie... co to moze byc ?
- jatromb
- Czytacz
- RangerDN
- Czytacz
podejrzewam że coś się stało jeszcze z którymś przegubem, być może wewnętrznym. Rzecz może być dość trudna do oceny, Myślę że wycieczka na stację diagnostyczną na rolki pomoże to wyjaśnić..jatromb napisał(a):ale problemu nie ma podczas jazdy na luzie
- pablomed
- Members
przełuż koła tył na przód.moze to wina opony. juz 1dno bedzie wtedy wykluczone jeśli to nie wina kół.to wtedy szukanie w zawieszeniu przyczyny.to co napisał kolega pablomed, to ja nie sadze aby to była wina przegubów.
ostatnio w pracy robiłem M-B A-klese- babka sie wrypała w otwartą studzienkę i był krzywy amortyzator i peknięta sprzężyna oraz rozwaliło oponę a z tyłu pekła tylko sprężyna zawieszenia.
sprawdż tuleje wahacza oraz sworzeń wahacza...
ostatnio w pracy robiłem M-B A-klese- babka sie wrypała w otwartą studzienkę i był krzywy amortyzator i peknięta sprzężyna oraz rozwaliło oponę a z tyłu pekła tylko sprężyna zawieszenia.
sprawdż tuleje wahacza oraz sworzeń wahacza...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1