od jakiegoś czasu jak jadę swoim golfem to na niektórych odcinkach słychać delikatne stukanie (ciężko precyzyjnie zlokalizować)
oto opis który moze pomóc w diagnozie:
przy spojonej jeździe do 30km/h nic sie nie dzieje. Przy przyspieszaniu na odcinku prostym tez nic. Natomiast już przy skręcaniu kołami w prawo przy prędkości powyżej 50km/h, przy zjeździe np po ślimaku w dół słychać stukanie im szybsza prędkość tym szybsze stukanie.
Zauważyłem też ze na drodze która ma niewielki spad i jak jade na luzie to tez delikatnie stuka, jak przyspieszam to stukanie ustaje, bądze tez jest zagłuszane przez silnik. Najbardziej głośne stukanie jest przy zjeździe ze ślimaka w dół na skręconych cały czas kołach, na jeździe po rondzie.
Macie jakieś sugestie co to moze być?
Sprecyzuj temat inaczej kosz
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stukanie w trakcie skrętu przy większych predkościach
Ostatnio edytowano 24 wrz 2013, o 08:06 przez snowfox, łącznie edytowano 2 razy
- snowfox
- Czytacz
o dziwo nie jest to samo, najczęściej jak robie skręt w prawo to słychać stukanie i czuć pod podłoga delikatne wibracje, ale nie na tyle silne by stwierdzić ze to akurat ten sam element moze je wywoływac co to stukanie. Sam już nie mam pojęcia co to moze być w tym raku w kwietniu i na początku września był na stacji diagnostycznej i nic nie znaleźli.
A moze łozysko już daje znac o sobie? moze to być taki efekt?
A moze łozysko już daje znac o sobie? moze to być taki efekt?
- snowfox
- Czytacz
wez zobacz czy cos sie nie obluzowało asłony przy nadkolach a jak nie to przegób potem łorzysko
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
dziś to faktycznie podjade do mechanika albo po niedzieli. Okazuje sie ze delikatne stukanie na zakretach juz nie ma większego znaczenie, bo teraz pogorszył sie stan. Tzn. jak juz ruszma to zacznya stukać nie koniecznie skręcajac koła. A co dziwniejsze jak nie dodaje gazu to przestaje, z lekkim stuka a na 2-3 przy przyspieszaniu stuka już solidnie. Mam takie dziwne odczucie ze coś pod moim fotelem albo pod podłogą przy ręcznym.
- snowfox
- Czytacz
przegub stukałby zawsze i cały czas jak skręcasz koła, wg mnie możesz mieć jakieś luzy w zawieszeniu - na wahaczu itp, tuleje może wyklepane. tak czy inaczej auto trzeba obejrzeć od spodu
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1