witam wszystkich.
jak nie w tym dziale piszę to proszę o przeniesienie.
mój problem wygląda mianowicie następująco:
podczas jazdy słychać rytmiczne stukanie w przednim lewym kole ( przynajmniej tak mi się wydaje ). czy może przegub mówi już papa, czy to może coś innego? jak długo z takim stukaniem można jeździć?
za wszelkie odpowiedzi i pomoc VWielkie dzięki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
palio45 napisał(a):jak długo z takim stukaniem można jeździć?
Aż staniesz gdzieś bez koła

Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Jak miałby być to przegub to na prostej na nie nierównościach byłby słychać stuki, to jest to przegub wewnętrzny. A przegub zewnętrzny stuka/strzela na skręconych kołach.
Ja raczej obstawiałbym, na tym że łożysko koła do wymiany. Albo do wyważenia jest koło.
Ja raczej obstawiałbym, na tym że łożysko koła do wymiany. Albo do wyważenia jest koło.
- rafal_z_ph
- Czytacz
a więc piszę co było. dziś auto odebrane od mechanika. przyczyną stukania w kole był przegub wewnętrzny koła prawego. rozwaliła się osłona i dostał się syf do środka i po przegubie
słychać go było od czasu do czasu w zależności jak się ułożył, oraz przy jeździe na wprost. szczególnie przy dodawaniu gazu. wszystkie łożyska są dobre, nie trzeba ich wymieniać, a poza tym wydaje mi się że gdyby to było łożysko to raczej by szumiało ewentualnie piszczało a nie stukało. taki przypadek też już miałem
dziękuję wszystkim za pomoc oraz za wszelkie rady
pozdraVWiam Paweł
słychać go było od czasu do czasu w zależności jak się ułożył, oraz przy jeździe na wprost. szczególnie przy dodawaniu gazu. wszystkie łożyska są dobre, nie trzeba ich wymieniać, a poza tym wydaje mi się że gdyby to było łożysko to raczej by szumiało ewentualnie piszczało a nie stukało. taki przypadek też już miałem
dziękuję wszystkim za pomoc oraz za wszelkie rady
pozdraVWiam Paweł
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
• Strona 1 z 1