Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Stuka jak przegub, ale to nie on
Objaw jest taki, że jak jade po prostej drodze puszcze gaz to cos stuka z dosc duza czestotliwoscia zwłaszcza przy prędkościach ~100kmh. Typowy objaw zalatwionego przegubu, ale stary przegub dobry, nowy założony i dalej to samo.. Gumy w zawieszeniu sa ok. Co jeszcze może wydawać takie stukanie ? Dodam, że przed wakacjami zmieniałem zawieszenie (sprężyny + amorki) ale po zmianie nie było żadnych stuków, aż do teraz.
-

Michu - Berbeć
U mnie tak stukało tylne koło jak go nie dokręciłem
a ustawiałeś geometrię po tym zabiegu? Bo jak nie to może łożysko siadać z uwagi na zły kąt ustawienia koła.Michu napisał(a):Dodam, że przed wakacjami zmieniałem zawieszenie (sprężyny + amorki)
-

prezesik - Members
Chyba znalazłem przyczynę... Przy wymianie tarcz w lewej zwrotnicy została śrubka bez łepka która miała trzymać tarczę, nie dało się jej wykręcić i już tak zostało. Początkowo tarcza była ciasno spasowana i nie kręciła się w koło, ale po jakimś czasie się "wyrobiła" i kręcąc się stuka o tą śrubkę i śruby koła... Prawdopodobnie to jest przyczyną, bo wszystko inne nie wykazuje zużycia wskazującego na takie objawy...
-

Michu - Berbeć
• Strona 1 z 1