witam wszystkich na początek
mam taki problem
po zimie mój golfik (92 1.9 GTD) zaczął strasznie wybirac dziury, na kazdej nierówności słychac twarde dobijanie, kabinie pzrez to słychac łomot
1,5 roku temu amorki z przodu były zmieniane
1 rok temu cały tył (amorki odboje twrdsze spręzyny)
co to moze byc?? juz czas wachaczy sie zkonczył?? (rok temu kolezka mi mówił jak go oglądał ze wachacze beda nast do wymiany, a kiedy to juz jak usłysze) czy to własnie one??
ktos moze napisac cos sie dokłądnie wymienia, jakiej marki zeby nie trafic na byle jaka chinszczyzne i ile mniej wiecej to kosztuje bo pojecia nie mam??
z góry dzieki i pozdro
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Siema,podejrzewam ze tuleje na tylniej belce ci padly,umnie bylo to samo,na dziurach jakby metal o metal uderzal.Ja wczoraj juz to wymienilem i jest
,koszt tulei powiecmy Febi 60,70 zl,koszt robocizny 240zl w warsztacie.Sam tego nierob jesli sie nie znasz,bo roboty jest naprawde duzo,i trzeba sie znac.Mi to zajelo 4 godz z kolesiem 

moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
oprócz tulei wymienia sie jakies gumy lub inne czesci??
wiemy co z tyłem a przód??
wiemy co z tyłem a przód??
a to do mnie kierunek=>> http://www.golf3.pl/topics2/19-td-speci ... 0.htm#9769
-

martinez - Czytacz
najlepiej jedz na sciezke i powiedz ze tylko zawieche chcesz sprawdzic i ci powiedza co tam moze stukac pukac. ja zawsze 2 dyszki place za takie ogledziny:) i zeby mieli rozjazdy bo sam test amorkow to nic raczej nie wykaze
jak chcesz miec sprawnego golfika, to nigdy nie zostawiaj go samego u mechanika 

-

kamil3 - Berbeć
co to jest sciezka i co to są rozjazdy?? moge sie tylko domyslac
a wymiana tulei jak sie dowiadywałem zaspiewali mi 300 zł ale mysle ze gdzie taniej złapie jakiegos mechaniora
a wymiana tulei jak sie dowiadywałem zaspiewali mi 300 zł ale mysle ze gdzie taniej złapie jakiegos mechaniora
-

martinez - Czytacz
sciezka to tam gdzie sie przeglady robi. maja trzepaki spr do amortyzatorow i powinni miec rozjazy (wjezdzasz kolami na takie podesty i one chodza na rozne strony i wtedy oni widza reakcje zawieszenia, luzy itp)
ja ostatnio za tuleje tylne wahaczy z wymiana dalem 130, ale jak sie pozniej okazalo wcale ich nie wymienili hehehe polscy mechanicy;)
ps mi tez cos tam stuka, ale poczekam az uporaja sie z dziurami zanim to zrobie

jak chcesz miec sprawnego golfika, to nigdy nie zostawiaj go samego u mechanika 

-

kamil3 - Berbeć
ja ci proponuje zmienić gumy w błotnikach przednich wraz z łożyskami amortyzatorów
ja wymieniłem i autko pięknie wybiera dziury tylko słychać głuche pukniecie koła o dziurę
porostu guma się już ubiła i nie tłumi uderzeń
ja wymieniłem i autko pięknie wybiera dziury tylko słychać głuche pukniecie koła o dziurę
porostu guma się już ubiła i nie tłumi uderzeń
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
a to na sciezce i rozjazdach byłem na przegladzie poł roku temu wtedy wszystko grało
a koncóweczki drązków kierowniczych były wymieniane jak go nabyłem poz tym chyba przy tym defekcie są objawy na kierownicy a takich nie mam
a gumy w błotnikach?? chyba jakies nieprecyzyjne okrezlenie chyba ze ja nie znam az tak budowy mojej maszyny, bo co ma błotnik do zawieszenia
byłem na warsztaciuku i wymiana tulei z tyłu 300 zł plus 2x30 zł tuleje wiec musze szukac tanszego mechaniora
poza tym moze byc jeszcze guma zmeczona i sworzeń wybity
a koncóweczki drązków kierowniczych były wymieniane jak go nabyłem poz tym chyba przy tym defekcie są objawy na kierownicy a takich nie mam
a gumy w błotnikach?? chyba jakies nieprecyzyjne okrezlenie chyba ze ja nie znam az tak budowy mojej maszyny, bo co ma błotnik do zawieszenia
byłem na warsztaciuku i wymiana tulei z tyłu 300 zł plus 2x30 zł tuleje wiec musze szukac tanszego mechaniora
poza tym moze byc jeszcze guma zmeczona i sworzeń wybity
-

martinez - Czytacz
poduszki amortyzatora i łozysko to jakis wiekszy koszt?? z przodu amorki wyciagnąc ciezka sprawa bo chyba bez wyciagania nie da sie tego zrobic
-

martinez - Czytacz
-

Sivy - Members