Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Stabilizator
Witam, chcę się dowiedzieć, czy w moim golfie był stabilizator. Po czym to sprawdzić? A jeśli był to da się go zamontować bez odkręcania wahaczy? Pozdrawiam
-

Rav82 - Badacz tematu
Skręć kołami o powinieneś zobaczyć czy jest przykręcony do wahacza, albo odkręć koło i wszystko zobaczysz
Tak to mniej więcej wygląda
A bez wyciągania wahaczy zamontujesz go bez problemu , wystarczy tylko sanki odkręcić od nadwozia i opuścić na jakiejś windzie,
Tak to mniej więcej wygląda
A bez wyciągania wahaczy zamontujesz go bez problemu , wystarczy tylko sanki odkręcić od nadwozia i opuścić na jakiejś windzie,
-

mate157 - Badacz tematu
Dzięki za poradę. Nie mam stabilizatora, bo regenerowałem wahacze to widziałem. Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było.
-

Rav82 - Badacz tematu
Rav82 napisał(a):Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było
W golfach III były ale tylko w tych które mają powyżej 60kw. Miejsce na montaż przedniego stabilizatora posiada każdy golf III, tylko musisz kupić kompletny stabilizator ze wszystkim co jest potrzebne do montażu.
- Matiuas
- Badacz tematu
Matiuas napisał(a):Rav82 napisał(a):Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było
W golfach III były ale tylko w tych które mają powyżej 60kw. Miejsce na montaż przedniego stabilizatora posiada każdy golf III, tylko musisz kupić kompletny stabilizator ze wszystkim co jest potrzebne do montażu.
Aha, rozumiem. To w takim razie wychodzi na to, że nie było u mnie bo mam 55kw. Dzięki
-

Rav82 - Badacz tematu
Dokładnie 66 KW czyli 90 KM były montowane.
W silnikach AAZ TD nie było nawet w wersji GTD.
Ja założyłem z Jetty MK 2 z silnika 1.3 i tam był stabilizator
dziwne
W silnikach AAZ TD nie było nawet w wersji GTD.
Ja założyłem z Jetty MK 2 z silnika 1.3 i tam był stabilizator
dziwneGTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
mate157 napisał(a): Jeśli otwór masz to bez problemu możesz montować i cieszyć się jazdą ze stabilizatorem
Otwory są na 100 % tylko nabyć stabilizator i nowe gumy i montować

GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
garas1 napisał(a):mate157 napisał(a): Jeśli otwór masz to bez problemu możesz montować i cieszyć się jazdą ze stabilizatorem
Otwory są na 100 % tylko nabyć stabilizator i nowe gumy i montować
montować montować
i dorwać jeszcze tylną belkę ze stabem
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
O tylnym stabilizatorze nie słyszałem nawet
.
Otwory są w wahaczach, jutro kupuję zestaw kompletny. Tylko z montażem poczekam aż zawieszenie mi przyjdzie. Dzięki koledzy za radę
.
Otwory są w wahaczach, jutro kupuję zestaw kompletny. Tylko z montażem poczekam aż zawieszenie mi przyjdzie. Dzięki koledzy za radę
-

Rav82 - Badacz tematu
Paweu_mk3 napisał(a):Więc w 1.4 powinno go nie być a u mnie jest. Czary..
Albo ktoś przed Tobą go założył. Druga sprawa jest taka że w autach ze słabszymi silnikami mógł być w wyposażaniu dodatkowym.
Na koniec taka ciekawostka, według wlepki w bagażniku mój golf wyjechał na 16 felgach, także jak ktoś miał kasę to mógł mieć wersję cl i wszystkie bajery w środku.
- Matiuas
- Badacz tematu