Stabilizator

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Stabilizator

Postprzez Rav82 » 13 gru 2012, o 23:31

Witam, chcę się dowiedzieć, czy w moim golfie był stabilizator. Po czym to sprawdzić? A jeśli był to da się go zamontować bez odkręcania wahaczy? Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Rav82
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 29 kwi 2012, o 00:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Stabilizator

 

Postprzez mate157 » 13 gru 2012, o 23:54

Skręć kołami o powinieneś zobaczyć czy jest przykręcony do wahacza, albo odkręć koło i wszystko zobaczysz
Obrazek
Obrazek

Tak to mniej więcej wygląda

A bez wyciągania wahaczy zamontujesz go bez problemu , wystarczy tylko sanki odkręcić od nadwozia i opuścić na jakiejś windzie,
Avatar użytkownika
mate157
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 12:46
Lokalizacja: Krosno

Postprzez Rav82 » 14 gru 2012, o 00:04

Dzięki za poradę. Nie mam stabilizatora, bo regenerowałem wahacze to widziałem. Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było.
Avatar użytkownika
Rav82
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 29 kwi 2012, o 00:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez Matiuas » 14 gru 2012, o 01:23

Rav82 napisał(a):Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było

W golfach III były ale tylko w tych które mają powyżej 60kw. Miejsce na montaż przedniego stabilizatora posiada każdy golf III, tylko musisz kupić kompletny stabilizator ze wszystkim co jest potrzebne do montażu.
Matiuas
Badacz tematu
 
Posty: 204
Dołączył(a): 17 sty 2009, o 00:29
Lokalizacja: Jarosław

Postprzez Rav82 » 14 gru 2012, o 05:23

Matiuas napisał(a):
Rav82 napisał(a):Tylko coś mi sie obiło o uszy, że w tych modelach golfa były. Dlatego pytałem po czym poznać, że był, czy też nie było

W golfach III były ale tylko w tych które mają powyżej 60kw. Miejsce na montaż przedniego stabilizatora posiada każdy golf III, tylko musisz kupić kompletny stabilizator ze wszystkim co jest potrzebne do montażu.


Aha, rozumiem. To w takim razie wychodzi na to, że nie było u mnie bo mam 55kw. Dzięki
Avatar użytkownika
Rav82
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 29 kwi 2012, o 00:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez garas1 » 14 gru 2012, o 10:53

Dokładnie 66 KW czyli 90 KM były montowane.
W silnikach AAZ TD nie było nawet w wersji GTD.
Ja założyłem z Jetty MK 2 z silnika 1.3 i tam był stabilizator :zdegustowany: dziwne
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez mate157 » 14 gru 2012, o 11:10

W wahaczu powinieneś mieć otwór na łącznik, Jeśli otwór masz to bez problemu możesz montować i cieszyć się jazdą ze stabilizatorem ;)
Ja miałem 1.8ABS i nie było stabilizatora,
Avatar użytkownika
mate157
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 12:46
Lokalizacja: Krosno

Postprzez garas1 » 14 gru 2012, o 11:19

mate157 napisał(a): Jeśli otwór masz to bez problemu możesz montować i cieszyć się jazdą ze stabilizatorem

Otwory są na 100 % tylko nabyć stabilizator i nowe gumy i montować ;-)
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez Opik » 14 gru 2012, o 15:56

garas1 napisał(a):
mate157 napisał(a): Jeśli otwór masz to bez problemu możesz montować i cieszyć się jazdą ze stabilizatorem

Otwory są na 100 % tylko nabyć stabilizator i nowe gumy i montować ;-)


montować montować ;)
i dorwać jeszcze tylną belkę ze stabem :super:
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Rav82 » 14 gru 2012, o 22:21

O tylnym stabilizatorze nie słyszałem nawet :mrgreen: .
Otwory są w wahaczach, jutro kupuję zestaw kompletny. Tylko z montażem poczekam aż zawieszenie mi przyjdzie. Dzięki koledzy za radę :ok:
Avatar użytkownika
Rav82
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 29 kwi 2012, o 00:44
Lokalizacja: Sosnowiec

Następna strona

lmb-odlewnia.com



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości