Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Spreżyny GT vs GTI
Sprężyny GT vs GTI to samo czy inne ?
-

Radekb351 - Gaduła
nie to samo, w oryginale było chyba 8 stopni twardości sprężyn zależnych nie tylko od mocy silnika ale od przeznaczenia pojazdu np na złe drogi itd. Różnice długości podane przez kolegę wyżej tyczą się rur amortyzatorów. Długością sprężyn trudno operować- nie ma znaczenia ich rozmiar w spoczynku tylko rozmiar pod obciążeniem auta, który zależy od długości i twardości.
Radekb351, jeśli nie chcesz wydawać na sprężyny dużej kasy i szukać z porządnej firmy dedykowanych sprężyn, to kup zwykłe w sklepie, gdzieś po 8 dych. Ja tak zrobiłem i od 4 lat jestem zadowolony, początkowo troszkę za wysoko dupka stała, teraz jest ok.
Radekb351, jeśli nie chcesz wydawać na sprężyny dużej kasy i szukać z porządnej firmy dedykowanych sprężyn, to kup zwykłe w sklepie, gdzieś po 8 dych. Ja tak zrobiłem i od 4 lat jestem zadowolony, początkowo troszkę za wysoko dupka stała, teraz jest ok.
- pablomed
- Members
Tył mam nisko. A przód jak w traktorze, myślę nad sprężynami gti.
Popatrzcie na mój temat w Nasze auta.
Popatrzcie na mój temat w Nasze auta.
-

Radekb351 - Gaduła
Hmm u mnie nie przejdzie bo z tylu mam sprężyny Gti chyba bo są mniejsze niż, oryginały.
Żeby wymienić amortyzator nie trzeba było sprężyny ściskać.
Żeby wymienić amortyzator nie trzeba było sprężyny ściskać.
-

Radekb351 - Gaduła
mam na sprzedaż amorki przód od gti, stan dobry cena śmieszna, również mam podnoszące gumy, napisz na pw jeśli byłbyś zainteresowany
- rastamaniek
- Czytacz
• Strona 1 z 1