Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sprężyny a amortyzatory
Witam, mam okazje bardzo tanio kupić obniżające sprężyny (-40) do mk3. I teraz pytanie czy mogę założyć te sprężyny na zwykłe amortyzatory ? Z przodu mam 2miesięczne amortyzatory KYB a z tyłu nie wiem, jakieś tam są (wszystkie olejowe). Pytanie czy będzie wszystko pasować ? Bo, że żywotność amorków się zmniejszy to wiem, sprężyny chciał bym założyć na max 4 miesiące, bo później raczej zmieniam Golfa na drugiego tylko czarnego i minimum 2.0 8v. a do następcy wpadnie na pewno gwint.
-

VfrymarW - Gaduła
VfrymarW napisał(a):I teraz pytanie czy mogę założyć te sprężyny na zwykłe amortyzatory ?
Jasne.
VfrymarW napisał(a):Pytanie czy będzie wszystko pasować ?
Zależy jakie masz sprężyny i który rok budy, a tak naprawde to jakie masz gorne mocowanie amortyzatora.
Były dwa rodzaje, do sierpnia 94 roku i po sierpniu 94 az do końca produkcji. Na mocowaniu, a dokładnie tależyku opiera sie górny zwoj sprezyny i jeśli jest waski to mocowanie musi byc starszego typu, jesli szeroki to nowszy typ.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Mam ten sam problem
załozylem spręzyny supersport -60/-40 , i jeszcze wytrzymuja amorki
ale jak dlugo nie wiadomo 
załozylem spręzyny supersport -60/-40 , i jeszcze wytrzymuja amorki
ale jak dlugo nie wiadomo 
- Malutki_10
- Berbeć
Witam.podłącze się pod temat,kupiłem sprężyny ale mech mi mówi że są za krótkie że muszą się opierac o gume itp a te sięgają do połowy amorka...są czerwone i miały pasować do mk3,może trzeba coś zrobić,dołożyc łatewer:)ma ktoś pomysł co nie tak?są za krótkie poprostu..znów siano wtopione... 

Predkość nie zabija tylko nagłe HAMOWANIE...
-

Kusy163 - Czytacz
• Strona 1 z 1