Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ściąga przy przyśpieszaniu szczególnie
witam. szukałem i coś tam wiem ale powiedzcie mi co oprócz opon, luzów w zawieszeniu, ewentualnie wyważenie kół, krzywego wahacza(lecz zbierzność normalnie bez problemu ustawiona została) i zacisku hamulcowego. co może być przyczyną ściągania w prawo,znowu nie tak dużo ale jednak ściąga, szczególnie przy przyśpieszaniu?????
- Diego
- Czytacz
Skrót myślowy - luz na przegubach, jak jesteś pod samochodem i szarpiesz za półośki to czuć że nie siedzą sztywno tylko minimalnie latają
Wujek miał w Pugu tak, gaz - ściąga w jedną stronę, hamowanie silnikiem z wysokich obrotów - ściąga w przeciwną.
Jeszcze warto się przyjrzeć końcówkom drążków kierowniczych, jak reszta posprawdzana to te dwie rzeczy zostają
Wujek miał w Pugu tak, gaz - ściąga w jedną stronę, hamowanie silnikiem z wysokich obrotów - ściąga w przeciwną.
Jeszcze warto się przyjrzeć końcówkom drążków kierowniczych, jak reszta posprawdzana to te dwie rzeczy zostają
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sprawdź górne mocowanie amorów . Jeżeli ściąga przy przyśpieszaniu to albo z powodu jakiegoś luzu zmienia się geometria , albo w przeniesieniu napędu coś się dzieje , sprawdź dokręcenie przegubów zew i wew i stan łożysk w piastach jak Opik napisał 

-

pietrasiak2 - Members
Ja tak mialem w mk2, winne bylo mocowanie wachacza tylne, guma jakos tak zmienkla, nic nie stukalo ale przy przyspieszaniu kolo sie ruszalo i samochod delikatnie skrecal, po wymianie ustalo.
-

murgen - Gaduła
tylne tulejki wymieniane nowe SWAG wprasowane na prasie tak jak ma byc choć troche miękkie są...przegub prawy nowy ruville...gałki nowe. prawe łożysko amortyzatora z poduszką zmieniane rok temu nowe febi. jak przyśpieszam i puszczam gaz to nie wraca i w przeciwną tylko jakby kontynuuje jazde. luzy na półosce sprawdzałem i nie odczułem zeby byly. zmieniłem opony tylne na przód i jutro zobacze a i zacisk hamulcowy tez zobacze czy nie przyciał. jak nie to jade na poprawkę zbierzności!!
a czy możliwe ze przez tylną oś może ściągac???bo szumią mi łożyska ale luzów raczej nie ma. idzie normalnie zwariować
[ Dodano: 2013-01-07, 11:31 ]
panowie przełożyłem opony tylne na przód i tu niespodzianka ściąga w lewą strone a nie w prawą.i to mocniej niż na tamtych kołach w prawo... i to tez szczególnie przy przyśpieszaniu... jak puszczam gaz to raczej ok. o co biega??? w takim razie nie wiem już czy jechac na zbierzność czy to wina opon a może czegoś jeszcze innego???
[ Dodano: 2013-01-09, 13:52 ]
JW ....
??????????????????????? o co biega???
a czy możliwe ze przez tylną oś może ściągac???bo szumią mi łożyska ale luzów raczej nie ma. idzie normalnie zwariować
[ Dodano: 2013-01-07, 11:31 ]
panowie przełożyłem opony tylne na przód i tu niespodzianka ściąga w lewą strone a nie w prawą.i to mocniej niż na tamtych kołach w prawo... i to tez szczególnie przy przyśpieszaniu... jak puszczam gaz to raczej ok. o co biega??? w takim razie nie wiem już czy jechac na zbierzność czy to wina opon a może czegoś jeszcze innego???
[ Dodano: 2013-01-09, 13:52 ]
JW ....
??????????????????????? o co biega???- Diego
- Czytacz
• Strona 1 z 1