jeśli są luzy to poduchy do wyrzucenia. przy okazji wymień łożyska Macphersona na pewno nie są pierwszej młodości
[ Dodano: 2010-08-28, 18:57 ]
aha zapomniałem powiedzieć są dwa rodzaje poduszek Macphersona z łożyskiem i poduszka bez łożyska (kupujemy oddzielnie) ta poducha z łożyskiem 30 zł Lemførdera. Tak dla sprostowania.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
Witam Panowie
A wiec podniosłem auto do góry chwyciłem za kola i szarpie całość i tak cały Macpherson lata góra dol jakieś 0,5cm a na boki po jakieś 2mm co pewnie oznacza ze poduchy do wymiany ?
Druga sprawa to hałas podczas jazdy. kręcąc kolami dość głośno jest u prawego kola ale przy skrzyni. czarno to widzę bo wygląda to na skrzynie biegów. jak co to olej jest w niej.
I jak by wymienić te poduchy aby nie robić potem geometrii bo dopiero miesiąc temu wymieniałem sworznie i była robiona geometria.
Słucham sugestii:)
Pozdrawiam
A wiec podniosłem auto do góry chwyciłem za kola i szarpie całość i tak cały Macpherson lata góra dol jakieś 0,5cm a na boki po jakieś 2mm co pewnie oznacza ze poduchy do wymiany ?
Druga sprawa to hałas podczas jazdy. kręcąc kolami dość głośno jest u prawego kola ale przy skrzyni. czarno to widzę bo wygląda to na skrzynie biegów. jak co to olej jest w niej.
I jak by wymienić te poduchy aby nie robić potem geometrii bo dopiero miesiąc temu wymieniałem sworznie i była robiona geometria.
Słucham sugestii:)
Pozdrawiam
- cybertom
- Czytacz
wymiana poduchy bez robienia ponownej geometri, moj sposob zaczerpnieety z jakiegos forum od bystrej glowy:)
bierzesz szczote drucianą, jezdzisz po zwrotnicy, i tam gdzie sie przyczepia amor,wokół srub zmywasz beznzyną i psikasz jakimś jasnym sprayem najlepiej szybkoschnącym,sciagasz amora ,wymieniasz poduche i zakladasz ponownie przykrecajac tak zeby sruby byly na tym samym miejscu- przyda sie pomoc drugich rąk bo trzeba troche pomanewrowac i amorem i zwrotnicą ale sie da. ja tak robilem i bylem pozniej sprawdzac geometrie i bylo spoko.
bierzesz szczote drucianą, jezdzisz po zwrotnicy, i tam gdzie sie przyczepia amor,wokół srub zmywasz beznzyną i psikasz jakimś jasnym sprayem najlepiej szybkoschnącym,sciagasz amora ,wymieniasz poduche i zakladasz ponownie przykrecajac tak zeby sruby byly na tym samym miejscu- przyda sie pomoc drugich rąk bo trzeba troche pomanewrowac i amorem i zwrotnicą ale sie da. ja tak robilem i bylem pozniej sprawdzac geometrie i bylo spoko.
- seboljeiv
- Czytacz
no zgadza sie, jest potrzebny solidny imbus 7, i najlepiej jakas dluzsza przedluzka zeby byla wieksza dzwignia, ja robilem samemu - na malej grzechotce mialem ten imbus i ciezko bylo przytrzymac to tłoczysko...
Ostatnio edytowano 14 wrz 2010, o 10:12 przez seboljeiv, łącznie edytowano 1 raz
- seboljeiv
- Czytacz